charlotterudenstam

En helg för solosex och njutning.

Jag minns inte när jag upptäckte solosex, eller onani om du så vill. Hemma var det inget vi pratade om. Jag har ...
Jag minns inte när jag upptäckte solosex, eller onani om du så vill.
Hemma var det inget vi pratade om.
Jag har vaga minnen av att jag läste en bok som fick det att pirra i kroppen, när jag var i elvaårsåldern. Men då fattade jag inte riktigt att det handlade om kåthet och en öppning till sexuell njutning.


Häromveckan ställde jag frågan: Vad är sex för dig? Det var apropå ett blogginlägg av vännen och sexologen Suzann Larsdotter skrev kring normer kring sexualitet - och där många spontant tänker att kuk i fitta är sex, egentligen inget annat.

Men sex är för mig så mycket mer.

Bara en sån sak som solosex. 
Att kunna älska med sig själv. 
Att våga känna egen njutning.

Nu vet jag att det finns sådana som blir maniska på att solosexa sig till att spruta... (och då kanske en lösning kan vara att onanera till orgasm, att ha “kul utan sprut” som min sexsibilitykollega Lars Maria Norén skulle kunna uttrycka det - alltså att utforska den egna njutningen istället för att bara komma, komma, komma.)


Jag möter ofta människor som längtar efter att komma i kontakt med sin sexuella energi - och oftast är det kvinnor. Det kan vara kvinnor som har väldigt lite kontakt med sitt eget kön, som knappt vet hur det ser ut, som är ipräntade att onani är fult eller fel eller något som man åtminstone bör smyga med.
Själv har jag gått från att knappt veta vad onani är, till att utforska dess möjligheter och så - i sexsibilityvärlden - mött människor, som underbara Pia Struck - som verkligen bejakar solosexets möjligheter.

När jag själv gick sexsibilityutbildningen uppmuntrades vi till att boka in dejter med oss själva - där det också gärna skulle ges plats för njutningsfullt solosex - och väldigt gärna solosex som inte är prestationsinriktat, utan mer är till för att njuta av den egna kroppen och känna den sexuella energin byggas upp.

Så detta är en invitation till dig att ta en dejt med dig själv. En helg att långsam avnjuta dig själv. En helg att upptäcka din kropps hemligheter. En helg att också ta med hjärtat på den resan. För vad händer om hjärtat verkligen är med när du solosexar?
Några tips för att höja energin i ditt solosexande - tips som du kan läsa mer om i “Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft”.
·       Andas … alltså jobba med andningen, till exempel genom att andas kraftfullare än vanligt.
·       Tillåt ljud … du kan känna mer njutning om du verkligen tillåter alla dina njutningsljud.
·       Rör på höfterna … det är ett sätt att öka njutningen och komma mer i kontakt med dins exuella energi.
·       Träna pc-musklerna … knip 30 ggr om dagen - så ökar du din orgasmförmåga.


Så ha det mysigt med dig själv... och vet att din sexualitet är din, din kåthet är din … tid att äga... tid att njuta.... Yes!
PS: Och själv tillbringar jag helgen på sexsibilityutbildningens andra modul och denna gång är Pia Struck gästlärare. Det blir säkert en toppenhelg för alla “studenter.”

Jag deltar i bloggutmaningen #blogg100. Detta är dag 62.
Related

solosex 7900285034636413241

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item