charlotterudenstam

Tänk om rädslan och mörkret är mina bästa vänner?
Tänk om det är så att jag genom att följa rädslan ner i mörkret och våga stanna där, kan nå till ljuset?
Ofta tror jag det är så. Att rädslan för rädslan är det värsta och alla sätt jag ägnar åt att försöka distrahera rädslan istället för att känna det som är.
Jag läser en text som får mig i kontakt med detta och som berör mig djupt. Den heter ungefär: ”5 tecken på att din själsfrände är en skurk.”

Det är så lätt att tro att någon annan ska göra mig lycklig. 
Det är så lätt att tro att det enklaste är att blunda för – eller döva – mörkret och rädslan. Det är så lätt att stänga dörren om det jag räds och låtsas som att det inte finns. 
Det är så lätt att ta den där koppen kaffe, det där glaset vin, den där godisbiten – eller vad jag nu väljer för att bedöva mig från rädslan.
Det är så lätt att tro att monstren inombords är mina fiender och de jag behöver antingen bekämpa eller ignorera. 
Det är så lätt att tro att jag ska lägga dubbla lås till källarnedgången och inte gå ner där.

Men tänk om det är precis tvärtom. Att det är i det djupaste mörkret jag kan finna mina inre skatter. 
Tänk om allt jag möter på vägen, de fladdrande ficklamporna, och andra små ljuskällor, bara är saker som distraherar mig från att gå in i det allra djupaste mörkret. 

Tänk om det är så att det som jag tror är min räddning – å ett ljus – i själva verket är det som hindrar mig att komma längst in till min egen inre ljuskälla. Min essens.

Jag möter en metaforisk berättelse om den där resan i ”5 tecken på att din själsfrände är en skurk” Och jag har mött det här sättet att se på många gånger – till exempel under Essence Training som jag gick för en rad år sedan. A H Almaas och Faisal Muqqadam beskriver det som att vi behöver möta även obehagliga aspekter av oss själva och vårt inre mörker för att komma till ”the point o light”.

Jag är glad för den här påminnelsen. Själsfränden som vill rädda mig från mörkret, kanske är rädslan för livet. Det kanske är jag som behöver säga till självsfränden: Låt oss gå ner i mörkret och vänta in ljuset. Bara vi har tålamod kommer det. Och det kommer att växa inifrån. ”Räddningen” kommer inte från någon annans fladdrande ficklampssken.

PS: Om du behöver komma i kontakt med din essens och vill möta ditt ljus - överväg att ge dig själv "Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft" i present.

Related

medvetenhet 8786163759930558092

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag säger ibland till vänner och bekanta som är arga på någon, eller retar sig på någon. Partner, kollega eller vad det än nu må vara att dessa människor jag retar mig på är mina bästa läromästare. Det torde gälla även inre "demoner"

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item