charlotterudenstam

Varför vågar vi inte ha riktigt bra kärleksrelationer?

Ibland undrar jag om det är våra huvuden som är i vägen för riktigt mumsiga och djupgående kärleksrelationer. Vi har så många föres...Ibland undrar jag om det är våra huvuden som är i vägen för riktigt mumsiga och djupgående kärleksrelationer.
Vi har så många föreställningar och så mycket (omedvetet?) kontrollbehov om hur relationen ska vara, om partnern, om oss själva, om framtiden, om sexet, om intimiteten, om förtroligheten, att vi kanske tappar bort mötet som pågår nu.
Hur skulle det vara att leva fullt ut, just nu, i din kärleksrelation? Hur skulle det kunna transformera ditt liv?

Tänk dig följande.
Du möter en människa just nu. 
Något uppstår just nu. 
Du känner en vibration just nu. 
Du möter en blick just nu. 
Du ger en smekning just nu. 
Du har sex just nu. 
Du gapskrattar just nu. 
Du är lycklig just nu. 
Du är rädd just nu. 
Du är kåt just nu.

Och du tillåter allt detta. Du tillåter allt detta att finnas i dig, i din kropp, i ditt huvud, i ditt sinne, i ditt ande och i ditt möte med dig själv eller den du älskar just nu.

Du  släpper tankarna på framtiden och det förflutna. 
Du har emot livet nu. 
Du tar emot kåtheten i kroppen nu. 
Du tar emot lusten och längtan nu. 
Du omfamnar den rädsla som uppstår för att du vågar vara i nuet och du gör det nu.

Livet levs precis just nu. 
Det är nu det händer. 
Det är nu du andas, det är nu du kan smeka din kropp, 

det är nu du kan höra ljud, det är nu du kan njuta, det är nu.
Placera dig nu i en situation där du älskar fysiskt. 

Du har sex och njuter… tills tanken är där… tills tanken för dig ur stunden… tills tanken börjar skapa oro i ditt huvud… tills tanken börjar göra planer… tills tanken börjar bedöma dina eller partnerns handlingar… och till slut upplever du inte längre. 

Du är borta. Du är någon annanstans. 
Utan närvaron försvinner en del av lusten, en del av lekfullheten och kontrollmekanismerna är där. 

Du kanske rätar på täcket, funderar på vilka ljud du ger ifrån dig, om din partner gör bra ifrån sig, hur länge ni ska fortsätta vara nära. 

Ganska sakta löses känslan av intimitet bort. 

Om din partner också släppt närvaron är ni två öar som befinner sig fysiskt nära varandra, men som har släppt taget om varandra och glidit i väg till sina egna universum, där du kanske kan ha illusionen av kontroll.

Vad händer om du tillåter total närvaro i ögonblicket, i synnerhet när du älskar? Vad händer om du släpper ditt kontrollbehov? 
Vad händer om du låter bli att tänka på vad som hände i går, eller vad du hoppa eller fruktar ska hända i morgon? 
Vad händer om du njuter av det här mötet, istället för att ha idén om att detta kärleksmöte är garantin för fortsatta kärleksmöten eller för att ni ska fortsätta leva lyckliga livet ut? 
Vad skulle hända om du är fullkomligt hängiven ögonblicket, utan att snegla mot framtiden? Vad skulle hända om du vågar vara lycklig, kåt, arg, glad, hatisk, uttråkad, trött, just nu… och låta nästa känsla komma när den kommer?

Jag tror att riktigt bra relationer skapas i ögonblicket, när vi kan ta emot stunden och njuta av det som är, eller åtminstone tillåta det som är, så länge det är och sedan ta emot nästa stund.

Jag tror problemen uppstår med tankarna om det som har varit och om framtiden. Jag fick inspirationen till det här inlägget genom att läsa supercoachen Dave Booda s artikel om relationer och vad som gör att män och kvinnor har så svårt att få fungerande relationer. Han talar en hel del om förväntningar och rädslor – och vad som skulle hända om man släpper dem.

Jag tror att ett av tricken är att våga acceptera alla sidor av sig själv. Att våga se sig själv i klart ljus. Då försvinner endel av rädslorna och kontrollbehovet. I alla fall är det så för mig. Jag beskriver hur det kan gå till i 100% Charlotte – Ta ditt inre ledarskap. Ju klarare jag är, desto lättare har jag att vara i nuet och få äkta möten med min älskade.

Jag är en del av #blogg100. Detta är dag 71.

Related

sex 5588129452229258989

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item