charlotterudenstam

Varför tantrasex?
Sex kan vara så mycket mer än något som en konsumerar.
Sex kan vara så mycket mer än något som ger en kort stunds närvaro, med påföljande avslappning.
Tantrasex kan öppna en helt ny värld av multiorgasmisk njutning.När du börjar utforska tantrasex är chansen stor att du känner mer kåthet  och att du får lust att fortsätta utforska njutningens potential.


Tänk dig sex som ett möte mellan en målsökande robot, som skjuts i väg och exploderar när den nått sitt mål. Hårdraget kan sex reduceras till det. Två människor som möts och som söker snabba häftiga explosioner.

När jag läser traditionella råd kring sex är det ofta det jag ser. Jag ser frågor som handlar om målet, utlösning och orgasm och hur man snabbast möjlig når dit. Jag ser tekniska svar. Svar som handlar om vilken slags stimulans som underlättar för de älskande att nå målet.

Förmodligen når de som följer sexråden i mål. Och det är bra. Det är gott att den som kan lite om sin fysionomi och möjligheter till njutning kan få grundläggande tips om detta.

Men efter orgasmen är det rätt ofta två trötta energilösa människor som ligger bredvid varandra. Avslappnade, förmodligen sköna men också tömda på energi. Ganska ofta byggs den sexuella energin upp snabbt, med syfte att nå en pik och sedan är det färdigt.

Det är då det kan kännas som att sex är en konsumtionsvara som andra konsumtionsvara.

Det är här tantrasex kommer in. För det kan erbjuda ett skönt alternativ. Många har bilden av att tantrasex handlar om långsamt sex. Det är en oerhört förenklad bild. Tantrasex kan ske på oändligt många sätt, alltifrån riktigt långsamma möten, till möten med oerhört stark energi och mycket fysisk utlevelse.

Ofta blir sex något som ska konsumeras när vardagsplikterna är avverkade, eller annat som kan synas viktigare än njutning. En fri helg kan handla om att pyssla med barn, boende eller fritidsaktiviteter. Men tänk dig istället en helg som är inriktad på njutning. ”Den här helgen ska vi ha tantrasex och så får vi äta och sova lite när vi behöver.”

Ett svar på frågan varför ägna sig åt tantrasex, är helt enkelt att tillåta njutning att pågå under lång tid och där själva njutandet, själva resan är det viktiga, inte avslutningen. Det är som att två personer möts och den målsökande roboten är avstängd. Istället kan ett nära möte uppstå.

Vi lever i en värld där sexualiteten på sätt och vis har blivit objektiverad, där kvinnor traditionellt ses som objekt och där jag ser tendenser till att också män objektiveras allt mer.

Detta kan leda till fler saker.

Dels kan orgasmjakten leda till enformigt och trist sex, som ser ungefär likadant ut varje gång och som i regel går snabbt. Sex i många långa relationer blir då något som ska bli överstökat.

Ibland är det som att människor egentligen inte har sex med varandra, utan att det mer handlar om en slags ömsesidig masturbation, där en använder varandra som onaniobjekt.

Dels kan sex handla om att hitta nya sätt att få sexuella kickar, som kan framkallas genom hårdare och mer avancerat sex, men med samma syfte, lekar som ska sluta med en massa sprutande. Det finns en huvudfåra i porrfilmsestetiken som handlar om att visa så mycket könsdelar och styva lemmar som möjligt och där övrig hudkontakt och sensualism nästan är utplånat och där det kan fungera som vägledning för den som antingen är sexuellt oerfaren eller som söker nya kickar.

När man ser sex som något som ska konsumeras och lusten som något som behöver utlösas, så har det också skapat ett samhälle med mycket sexuellt våld och sexuella kränkningar. Nästan var tredje kvinna kommer under sitt liv att utsättas för sexuellt våld, som kan ha fler negativa konsekvenser än trauma runt sex och njutning.

Tantrasex börjar i en helt annan ände. Där handlar om mötet mellan två människor. Det handlar om att se varandra i ögonen. Det handlar om att verkligen vara närvarande med varandra. Det handlar om att andas tillsammans och bygga energi och känna hur den sexuella energin sakta byggs upp. Tantrisk njutning underlättas när de älskande, efter en stund gemensam andning och ögonkontakt, smeker varandra, gärna en i taget. För att en kvinna ska bli riktigt tänd, mottaglig och längta efter penetrerande sex krävs i regel 20 minuter av smekningar och på den tiden kan hela hennes kropp värmas upp, mjukas upp och bli till en erotisk zon. Det är också välgörande för män att vara med om sensuell beröring, för att aktivera fler zoner i kropparna.

Så tänk dig att lekfullt möta en annan person, där du kan befinna dig bortom tiden (och då menar jag att ni ger space för ert möte, börja gärna med en tidsram på två timmar), där det inte finns något mål, utan det är smekningarna, ljuden, andningen, kontakten, energin som byggs mellan er, som är det viktiga.

Ju mottagligare en blir för tantrisk sexualitet, ju mer en tillåter sig att vara i denna mer flödande sexualitet, desto mer känslig (i positiv bemärkelse) blir både huden, könet och för kvinnans del de inre delarna av vaginan. Så småningom är det möjligt att känna mer subtila förnimmelser och detta bidrar till att bygga energi och så småningom når de älskande till orgasmer som har små likheter med utlösning eller ytliga klitorisorgasmer. Det är som att hela kropparna blir stimulerade och att det kan leda till att kropparna blir som elektriska och orgasmiska och att dessa orgasmvågor kan rulla runt i kropparna under lång tid. Detta sätt att älska ger energi, istället för att tömma energin.

När du börjar utforska tantrasex är chansen stor att du känner mer kåthet i kroppen och att du får mer lust att fortsätta utforska njutningens potential.

Det kan också leda till att världen utanför det tantriska rummet blir mer kreativ, att du känner dig mer motiverad och inspirerad och att det skapar en positiv spiral för hela livet.

Så öppna din nyfikenhet för tantrasex. Kom ihåg att vara snäll mot dig själv och att det kan ta tid innan du börjar känna de saker jag pratar om … och det ligger också i tantrans natur… du får vänja dig vid att njuta av resan och släppa tanken på målet … även om du ibland väljer att komma i mål på traditionellt sätt.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 1037702666755918744

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item