charlotterudenstam

Veckokrönika: Morgonsex och sedan blir det bara bättre
Jag minns en scen från American Beauty, där Kevin Spacey står i duschen på morgonen och runkar. Han säger  att detta är dagens höjdpunkt, sedan går det bara utför.

Så finner jag mig på morgonen, älskandes, fylld av energi och tänker: Den här dagen kommer att bli toppen.Det finns något sorgligt över den där scenen i American Beauty. Ensamheten. Vattnet som ångar. Det krassa konstaterandet att livet är skit. Och ändå ger han sig den där möjligheten att åtminstone komma för sig själv i duschen.

Jag tänker på mitt liv, där jag bytt ut morgonmeditation mot älskande och där det ofta sätter tonen för dagen, men på ett helt annat sätt än för den rollfigur som Kevin Spacey gestaltar.

Det som händer mig är det omvända. Med en lekfull, kärleksfull och ibland intensiv start på morgonen är det som att jag samlar på mig energi. Det gör att jag orkar mer, vill mer, blir mer nyfiken på livet och tycker att livet är allmänt magiskt.

Att prioritera njutning som en start på dagen är en underbar vana, som jag tror många skulle kunna ha nytta av. Och den vanan går ju att skapa oavsett om en har en partner eller inte.

Det som är viktigt för mig är att fokus på morgonstunderna är att vara i kroppen, att känna den, att andas i och med den och att uppleva beröringens fröjder. Alltså, att vara i nuet, att njuta av precis det som händer i ögonblicket, oavsett om det är mina händer som rör vid någon (där någon kan vara jag själv) eller där någon rör vid mig.

Alltså den här leken, den här dansen, som inte har något annat mål, än att just njuta en stund, känna livet spritta, tillåta upphetsning, tillåta kåthet, tillåta energin att flöda, andningen att ändra tempo, ögonen att bli glansiga, kroppen att bli mjuk, tillåtande och fuktig.

Det är kanske därför som Kevin Spacey bara har ett par lyckliga ögonblick på dagen, för att han snabbt tar sig till utlösning, för att han vill ha dagens enda säkra kick... och kanske för att han inte är medveten om att dessa fem sekunder faktiskt kan bidra till att dränera honom på energi... i den ”baksmälla” som en snabb utlösning kan ge.

Om han istället hade fokus på att smeka sin kropp, inkludera sitt kön och verkligen känna vad beröringen gav honom, om han kunde tillåta sig att känna hur mer subtil beröring skulle kunna skapa njutning och så gå ur duschen och känna sig fylld med energi istället.

Jag tror att just det är en av nycklarna till att jag får så mycket energi av att älska på morgonen. Målet att nå någonstans finns inte där, vad som händer är att jag tillåter att kroppen fylls med så mycket liv att jag tacksamt stönar.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Och jag minns när jag inte älskade kroppen och hur svårt det hade varit för mig att börja dagen som i dag. Det är detta, att mitt liv blir allt mer kreativt och härligt som gör att jag skapar kurser för att du också ska komma i kontakt med det ... för att ditt liv ska bli ännu härligare. Ett sätt är att släppa skam och älska kroppen. Så självklart har jag skapat en online-kurs som heter just det, Älska kroppen.

Related

veckokrönika 5410353627556463128

Skicka en kommentar Default Comments

 1. God energi kan en aldrig få för mycket av. Tack för att du delar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur... kanske en fråga om att kunna elller våga prioritera... något som är lättare med utflugna barn. <3

   Radera
 2. Härligt! Morgonstund har guld i mun...;)

  SvaraRadera
 3. En stunds njutning, för njutningens egen skull, snarast än för dess "slutliga mål"...
  Ja du. Misstänker att jag är i gott sällskap med många som har mycket att lära på detta område, som jagar utlösningen snarast än njuter av allt vackert, skönt, underbart på resan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt liv har blivit annorlunda och roligare när resan är grejen ;)

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item