charlottecronquist

Wonderwoman - äntligen en film om en kärlekskrigare!Sonen sa: Mamma du måste se den.
Lydig som jag är köpte jag biljetter.
Och fick äntligen se en film om en äkta kärlekskrigare.
Som jag gillar Wonder woman!


Alltså, det är verkligen bra med meditation och mindfulness. Det är bra att stilla sitt sinne. Det är bra att be för en mer kärleksfull mänsklighet. Det är bra att konsumera mer hållbart. Det är verkligen bra.

Men det räcker inte med att sitta under en korkek och skicka ut kärleksenergi. Det är så klart bra, men det räcker inte långt.

Dessutom innebär detta relativt passiva kärleksarbete att spelplanen är öppen för dem som vill kriga för något annat. För dem som styrs av rädslan. För dem som vill så split mellan människor. För dem som vill slåss om naturtillgångar. För dem som tycker det är okej att döda varandra för lite olika syn på samma gud eller gudar. För dem som pratar om respekt och heder och som är beredda att döda i dessa ords namn. För dem som föredrar falska nyheter framför sanning. För dem som tror att mest prylar när en dör vinner. För dem som tycker att jorden ska delas upp i små plättar där människor som ser likadana ut ska bo inom sina små inhägnader och som är beredda att döda, fösa bort eller trakassera dem som lever som om världen saknade gränser eller som tvingats fly från sin inhägnad.

Då är det väldigt skönt att se en kvinna som tar saken i egna händer. Som är en sann kärlekskrigare. Som ädelt kämpar och som har superkrafter som gör att männens annars så dödliga vapen inte biter på henne. Det är så jävla häftigt att möta en gudomligt stark kvinna som vill få slut på alla krig på jorden, som vill skapa en kärleksfull planet och som är beredd att ta fysisk strid för att detta ska uppnås.

Jag bara älskar, älskar, älskar det!Det finns så klart en ramhistoria i filmen Wonder woman, som visar en kvinna som levt bland amazoner, fantastiska kvinnor ur den grekiska mytologin, och som möter världen utanför amazonernas ö och är ganska förvirrad i detta möte, som sker under slutet av första världskriget. Det blir en rad komiska poänger när hennes naivitet möter vår brutala och ironiska värld – och bara det gör filmen värd att se.

Men för mig, som kärlekskrigare, är det ändå den där andra nivån, som gör filmen ännu mer sevärd. Jag känner hur kraften i mig blir starkare. Jag känner hur viktig kärlekskrigarens roll är. Jag ser hur viktigt det är att verkligen stå upp för kärleken – och att komplettera det fredliga mediterandet med action.

Det finns en risk att de som menar att de står för kärleken lämnar walk over, det vill säga, de säger: ”Det här samhället vill vi inte ha, vi ställer oss utanför, vi lever som om världspolitiken inte fanns, vi sjunger några mantran och skapar fred inifrån oss själva.”

Ja, det är fint, fint, fint... och fortsätt göra det! Men det räcker inte.

Om en verkligen vill skapa en värld där värden som kärlek, omtanke, lekfullhet, styrka, mod, värdighet, medkänsla är vägledande, så behövs kärlekskrigare som Wonder woman.

Min enda politiska agenda är att stå upp för kärleken, bildligt och bokstavligt. Jag har inga färdiga svar på hur det ska gå till. Men jag tror att det jag behöver göra ska ske mitt i samhället och höras av alla slags människor. Det är verkligen helt naturligt att leva och verka utifrån dessa värden. Det strå jag personligen drar till stacken är att uppmuntra människor till att känna hela sin kraft, inifrån och ut, känna också den sexuella kraften, känna vulkanen som bor i dem, söka sig till det som känns riktigt meningsfullt att göra och sedan ge sitt bidrag... Hur det nu kan se ut. Hur kan du i handling visa att dessa värden är viktiga? 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

wonder woman 6514781736680038993

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Nu blev jag väldigt nyfiken på att gå och se den filmen :-)

  SvaraRadera
 2. Instämmer med ovan talare - den här vill jag med se. Har ofta blivit kallad amazon dessutom... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju härligt också för oss amazoner att bli sedda ;)

   Radera
 3. Två tankar!
  1) Jag vill också se filmen!
  2) Jag påminns om podcasten jag tipsade om i söndags, The Road to Tyranny, där de pratade om att anledningen till att auktoritära ledare kan ta över är för att folk inte tror att det kan vara sant att någon använder "de demokratiska spelreglerna" för att ta sig in på en arena, bara för att sedan rasera arenan och skita i spelreglerna. Lite det jag hör dig säga. (Om du förstår?!) Lyssna här: http://helenaroth.com/the-road-to-tyranny/

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item