charlotterudenstam

En sexuellt frigjord kvinna är ... andligHon är andlig. Hon ser sexualiteten som något andligt och det är det. När hennes kropp rör sig i njutning, så upplever hon det gudomliga. När hennes orgasmer expanderar ut ur hennes kropp blir hon upplyst. Och om du hade möjlighet att fråga henne, kanske hon skulle säga att sex är hennes religion. Men inte bara sexualiteten. Havet är hennes religion. Vinden är hennes religion. Hon har en speciell koppling till månen. Hon tänder ljus i ritualer, hon läser poesi som mystiker skrivit, hon har föraningar, hon skapar små altare, hon tittar på stjärnorna för att få vägledning - allt detta är andligt för henne och hon är i kontakt med allt och allt är i kontakt med henne.


Orden är Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 

Allt oftare får jag upplevelser där jag har känslan av att jag har sex med det gudomliga. Det är som att jag är mycket större eller mycket mer än min fysiska kropp. Det är som att njutning kan ta mig både in i djupet av mig själv och samtidigt flyta ut och känna samhörighet med allt.
Jag får upplevelser där olika känslor kan trängas, och finnas där i princip samtidigt. Jag kan gråta och njuta, vara arg och njuta, känna mig nedsmält och mjuka, älska och njuta och det är ofta som att jag bara är något slags verktyg, som att jag, genom att slappna av, och tillåta något mer att finnas där, är med och skapar ett intimt rum där det andliga har en given plats.
Även om det händer att jag läser en och annan strof av Rumi är jag inte fullfjädrat andlig på det sätt Ev'Yan beskriver - men jag tänker att vi var och en upplever detta, det som är mer än kroppen, på olika sätt. Där jag känner att jag har sex med det gudomliga, där jag ibland bokstavligen förnimmer att min vagina är gudomliga och en silverbeströdd del av att njutningens universum, kan du uppleva något annat, som tar dig dit... där du är mer än din fysiska kropp.


Veckans övning

När du är i en situation där du njuter, pröva att först andas nere i ditt bäcken när du närmar dig orgasm, flytta sedan upp orgasmen, genom din andning, allt högre i kroppen. (Eller föreställ dig att du gör det). Föreställ dig till sist hur orgasmen sprutar ut genom ditt huvud och lägg märke till vad som händer i dig då. 

Veckans erbjudande
För bara 100 kr köper du e-boken Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft. En bok som bejakar din sexualitet på många plan. Swisha till  1234 76 22 09. Ange din e-postadress och skriv "skam", så skickar jag boken som e-pubfil. <3Charlotte Cronquist
 är kärlekskrigare
Love is the answer


Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 


Related

sexualitet 2375517284974722736

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja, vi har alla våra egna vis att vara andliga på, det tror jag med. Det är härligt att läsa eller höra om hur andra ser på det, upplever det dock, för det ger mig idéer att testa och saker att smaka på för att se om det är något för mig!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item