charlotterudenstam

Sexualitet: Lär dig sätta sunda gränser


Nej, jag vill inte.
Snälla.
Nej, jag vill inte.
Så du älskar mig inte längre?
Jovisst, jag älskar dig.
Snälla...
Okej då.


Hur vanligt är det att du säger ja till något som du egentligen inte vill. Hur ofta känner du dig pressad till att vara andra till lags? Hur vanligt är det att du kör över dig själv?
Jag har gjort det hur många gånger som helst.
Jag har låtit andras önskningar eller behov varit viktigare än mina egna.
Och sedan har jag suttit där och känt att något inte stämmer.

Och det är väl okej att gå ut med soporna fast jag egentligen inte vill. Men hur är det med andra saker? Som att ha sex när lusten saknas?

Sedan jag började sätta tydliga gränser och säga mina ja och nej tydligare, så mår jag mycket bättre. Jag har också insett att ingen egentligen mår bra av att jag är ”snäll” mot någon annan, om det samtidigt innebär att jag sviker mig själv.

Jag har också insett att ett nej till någon annan innebär ett ja till mig, eller till att göra något annat. På samma sätt vet jag i dag att när någon säger nej till mig, säger hen ja till sig själv eller till något som hen hellre vill göra.

En annan viktig sak är att när någon säger: Nej, tack jag vill inte få en kram av dig, inte behöver vara ett nej till mig – utan ett nej till att få en kram just nu. Och att det ofta handlar väldigt lite om mig och istället om något hos den andre.

I takt med att jag blir vän med mig själv i allmänhet och min kropp i synnerhet blir det lättare att sätta sunda gränser – och att i förlängningen få det jag önskar eller behöver.

När du vill leva ett liv mer på dina villkor, är det bra att lära dig hur du själv fungerar och vad det är som gör att du låter bli att sätta gränser. Varför undviker du att säga de nej du egentligen behöver säga?

Att sätta tydliga gränser är en av de saker du lär dig i onlinekursen Älska kroppen.

Då kan du bli den där kvinnan eller mannen som är åtråvärd, både i dina egna och andras ögon.
Älska kroppen är onlinekursen för dig som vill:

· Känna dig mer attraktiv
· Våga be om det du önskar
· Anta utmaningar när det gäller sex och relationer
· Njuta mer av livet
· Trivas mer med dig själv
· Älska dig som du är

När du är trygg i din kropp börjar du njuta av sex på ett helt nytt sätt. Då är det lättare att dejta. Du blir du mer attraktiv, din utstrålning förändras … och omvärlden kommer att börja fråga dig: ”Men vad har hänt med dig, det lyser om dig.”

Och du kan säga: Jag gick en webbkurs som gav mig nya insikter. Eller så kan du le mystiskt och inte ge någon förklaring.

Du får

15 övningar
10 reflektionstillfällen
6 filmer
4 meditationer 
Rabatt på personlig coaching

Dessutom bjuder jag på fakta och egna erfarenheter. För tjugo år sedan skämdes jag för min kropp, hade svårt att njuta av sex och självkänslan kunde vara bättre. I dag är jag författare och coach med inriktning på sex och relationer och njuter fullt ut av livet. 

Du får tillgång till kursen i ett halvår. Din investering är 599:- (inkl moms)Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 2899168431401118765

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item