charlottecronquist

Brevet från vännen som nu är död: Passa på att leva nu!

Låt elden i dig brinna nu.

Så får jag ännu ett dödsbud. En kär vän har lämnat jordelivet.
Och jag påminns om hur viktigt det är att leva nu.
Andas. Var närvarande. Var snäll mot dig själv och dina medmänniskor. Passa på att älska djupt och passionerat!


Jag minns ett av vårt sista samtal via messenger. Min vän skrev:

”Följer dig på Facebook och din blogg och gläds åt att du hela tiden gör nya val utifrån att du ska må bättre. Jag ser så många runt omkring mig som skjuter upp levandet och stressar sig igenom dagarna i förhoppning om att det ska bli bättre en annan dag. 
Själv har jag som du förstår helt fått lägga om från ett ansvarsfullt heltidsjobb till heltidssjukskrivning med mycket jobbiga behandlingar och mycket ensamtid då det finns tid för tankar. Det som gör mig olycklig är att mitt liv blir kortare än vad jag hoppats på och det som gör mig lycklig är att jag är helt tillfreds med mina livsval. 
Jag ångrar inget och jag hade inte önskat mig att livet här och nu sett ut på något annat sätt. Jag är omgiven av kärlek och omtanke från alla de personer jag önskar ska ge mig det och fortfarande är jag tillräckligt frisk för att ibland kunna delta i livet och fortfarande uppleva nya saker. 
Det är ett omvälvande liv jag lever där kropp och själ utsätts för nya prövningar varje dag. Jag försöker att njuta av alla stunder då jag mår hyfsat och jag väljer oftare att göra än att avstå.
Familjen har naturligtvis haft och har det jobbigt men de är starka och vet att ta tillvara på tiden vi har tillsammans samtidigt som de måste låta vardagen flyta på med jobb och annat. Vi försöker hitta vardag i allt detta nya och skrämmande.
Så fortsätt leva ditt liv precis som du gör just nu. Bejaka livet, kärleken och dig själv och må så gott det någonsin går, det gör jag. Livet är inte oändligt för någon men det är trist att vara sjuk så njut av att din kropp fortfarande väljer livet.
Många kramar ”


Jag minns när jag fick det där meddelandet, hur mitt hjärtat fylldes av ännu mer kärlek till den här fantastiska människan. Jag kände sorg – men också glädje över att bli speglad på det här sättet.

Vad som händer efter döden vet jag inte, jag vet bara vad som händer just nu i livet. Och at möta personer i dödens närhet, som har möjlighet att göra sådana här reflektioner, gör att det känns än viktigare att vara en kärlekskriga.

Och den här älskade personen stannar nu som ett varmt minne i mitt hjärta.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 5606531467261459208

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Vilket viktigt budskap från en som verkar ha förstått vad det innebär att leva livet.
  <3

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin. Det får en att stanna upp och tänka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vännens ord kom till mig satt jag och grät en lång stund!

   Radera
 3. Ja måtte det inte dröja till dödens väntrum innan vi kommer på att vi ska leva först, leva nu. /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är viktigt att då och då bli påmind. Det är inte ovanligt med personer som tänker "efter pensionen" - ska jag... och sen bara: knall och fall tar det slut...

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

item