charlottecronquist

Kärlek: Är du så rädd för att få nej att du inte ens ställer frågan?Hur ofta händer det att du låter bli att gå för det du önskar - till exempel ber om en dejt - för att du är så rädd för att få ett nej?
Vad skulle hända om du tog risken och tog ett steg framåt? 
När du inte ställer frågan missar du ju också chansen att få ett JA!


Låt oss säga att du spanar in en intressant person som du skulle vilja lära känna mer. Du spanar och spanar och inne i ditt huvud flyger rädda tankar av typen: Men tänker om han säger nej? Tänk om hon tycker jag är fånig? Tänk om han skrattar åt mej?
Och så gör du inget.
Men tänk om du istället tänker så här: Tänk om han säger ja! Tänk om hon tycker jag är läcker! Tänk om han skrattar med mig!
Jag har mött många personer på min resa, och det händer att jag befinner mig därt själv, som väljer att inte agera av rädslan att få nej. Tanken på ett nej är så smärtsam att han eller hon inte ger sig möjligheten att få ett ja.
Om du tillhör dem som liksom stannar till och inte väljer möjligheten till ja, kan du då och då ställa dig frågan: Vad är det värsta som skulle kunna hända? (Och det skulle ju kunna vara: Jag får ett nej. ) Och vad händer då? Vad gör du då?
Genom attt avdramatisera rädslan för ett nej – det är ofta inte så farligt som det verkar – eller ännu bättre att börja titta på hur det skulle kännas att få ett ja – så kan du få ett liv där du kommandot och slipper känna dig som ett offer (för exempelvis den rädsla som hämmar dig).
Det finns människor som lever små, stympade liv för att de antingen är så rädda att få ett nej, eller för att de är så rädda att förlora något. Och på något sätt är det ju helt i onödan.
Det här tror jag är ett av skälen till att relationer lever kvar på övertid. Många resonerar så här: Jag vet vad jag har men inte vad jag får. Alltså hellre behålla det lilla och kanske otillfredsställande än att chansa och kunna vinna mer… eller ”förlora”mer.
Om du ska leva ett rikare och mer tillfredställande liv behöver du titta närmare på de här rädslorna. Vilka blir konsekvenserna för dig om du håller kvar för länge vid något eller inte vågar fråga om något nytt?
Rädslan för att förlora något kan också leda till att du låter bli att engagera dig överhuvudtaget, eftersom tanken på att senare förlora det, skulle kännas outhärdlig.
Du kanske ska fråga dig: Vilket liv vill du leva? Vilken roll önskar dug att en partner ska ha i ditt liv? Vad händer om du ger mig hän? Är det värt det, även om du senare skulle mista den personen? (Eller omvänt, skulle du ångra att du inte tog chansen?)

Vill du få mer klarhet över de val du gör i livet? Vill du öka dina möjligheter att välja mer självständigt? Vill du få mer mod? Då rekommenderar jag varmt online-kursen "Ta makten" - som ger dig många verktyg till ett rikare liv. Den är omfattande, kostar 800 kr och du har tillgång till den i sex månader!

Här är ett klipp som berättar om kursen:


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

kärlek 6313893960234543778

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item