charlottecronquist

Sexualitet: Ta för dig av någon ... med samtycke!


Hur ska du bidra till att leka tantriskt på ett sätt som gör det möjligt för dig att expandera din komfortzon under trygga former?
Samtyckeshjulet, som Betty Martin har skapat, är ett suveränt verktyg för det och i filmen talar jag om en av dess aspekter - nämligen om att MED samtycke ta för sig av en annan persons kropp.

Det är ganska vanligt att det uppstår missförstånd i sexuella situationer. Du har troligen någon gång varit med om att känna dig frustrerad eller missnöjd efter en kärleksstund. Kanske tycker du att mötet var på din partners villkor och att du inte fick vad du ville ha?

”Hen gör det här bara för sin egen skull, men jag då?”
Känner du igen det?

Ett skäl till att det uppstår kan vara att ni inte pratat om det – om önskningar, förväntan, längtan, rädslor och frustrationer.

Låt mig ta en konkret situation. En man och en kvinna älskar och han väljer att ge henne oralsex. Medan han gör det tänker han: ”Nu får hon oralsex, för att hon älskar det så mycket, jag ger henne gåvan att slicka henne.” Samtidigt tänker hon: ”Nu slickar han min fitta, för att han tycker så mycket om det, jag är inte så sugen på det, men det är okej, jag ger honom gåvan att njuta av att slicka mig.”

Då finns det med andra ord två personer som båda känner att de ger den andre något och ingen som känner att de tar emot en gåva. Efteråt kan båda känna sig frustrerade och tänka: ”Det är alltid jag som ger något när vi har sex, jag får aldrig något.”

Om de här båda personerna hade känt till och använt samtyckeshjulet medvetet hade de här känslorna inte behövt uppstå. Då klargör en i förväg vem som ger en gåva och vem som tar emot den.

Samtyckeshjulet handlar också om att se till att all beröring som sker är välkommen, att den sker med samtycke. Det innebär att du alltid kan säga nej till något och att ditt nej kommer att bli respekterat.

Mer om samtyckeshjulet kan du läsa om i blogginlägg jag skrivit tidigare.

För mig är det superviktigt att det som sker på mina kurser görs med samtycke. Därför får du som deltagare träna på att sätta dina gränser och säga ja när det finns ett ja och ett nej när du saknar ett ja. Det skapar trygghet i gruppen!

Nästa helgkurs Lekfull tantra sker 21-22 april i Stockholm och det finns några platser kvar. En av dem kanske är din?

Swisha 2500 kr (inkl moms) till 1234 76 22 09 och ange din e-postadress och "tantraapril" så har du köpt din plats!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

tantra 7103321909264116493

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Bra skrivet :)
  https://nouw.com/emeliewass

  SvaraRadera
 2. Låt mig ta en konkret situation. En man och en kvinna älskar och han väljer att ge henne oralsex. Medan han gör det tänker han: ”Nu får hon oralsex, för att hon älskar det så mycket, jag ger henne gåvan att slicka henne.” Samtidigt tänker hon: ”Nu slickar han min fitta, för att han tycker så mycket om det, jag är inte så sugen på det, men det är okej, jag ger honom gåvan att njuta av att slicka mig.”

  Då finns det med andra ord två personer som båda känner att de ger den andre något och ingen som känner att de tar emot en gåva. Efteråt kan båda känna sig frustrerade och tänka: ”Det är alltid jag som ger något när vi har sex, jag får aldrig något.”

  Den här situationen som du beskriver så tydligt är så på pricken! Jag vill undersöka att "leka" mer med samtyckeshjulet imorgon. Då ska vi träffa lite fler människor så det kan bli intressant att utgå ifrån din situation och samtyckeshjulet för att se vad det gör med oss. Och vad som händer i vår relation. Tack för tips!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtyckeshjulet är suveränt - och det kan ta lite tid att lära sig. Suveränt att leka med det! Kram <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item