charlottecronquist

100%-podden möter Pär Holmgren #85

Jag tycker det är så underbart med personer som lever som de lär. Och det gör Pär Holmgren som du möter i det här avsnittet av 100%-podden.

Mina första minnen av honom är som den långhårige meterologen i SVT. Tidigt lade jag också märke till att han intresserade sig för mer än vädret. Han talade om klimatet och ville vara med och bidra till att människor kan leva på jordklotet på ett bra sätt också efter 2100. Om du känner någon som är född efter år 2000 finns det en stor chans att den personen lever då ... och vilka förutsättningar vill vi ge hen?

Numera arbetar han på Länsförsäkringar och självklart är klimatet i fokus. Dessutom föreläser han om klimatet sedan i slutet av 1990-talet.

Pär Holmgren skräder inte med orden. Han säger att alla måste ta sitt fulla ansvar för klimatet från och med nu och att det måste bli svårare, dyrare och olagligt (främst för stater och stora företag) att göra fel.

Och det vi behöver göra är självklart att leva mer klimatsmart och se över hur vi förhåller oss till "biffen, bostaden och bilen" - det vil säga till vad vi äter, vad vi konsumerar och hur vi reser.

Själv är Pär mer eller mindre vegan sedan flera år, han köper få saker och när han reser gör han det så ofta han kan med tåg. Och grejen är att det går att leva klimatsmart och njuta av livet. Kanske det till och med är så att det är lättare för en livsnjutare, som drar ner på sitt tempo, som tar tid att andas och som inte längre tror att det är prylarna som ger status.

Här kan du läsa mer om Pärs föreläsningar.

Här kan du följa honom på twitter.

Lyssna till podden i ljudspelaren:


Om det inte går att lyssna i din webbläsare, kan du pröva här istället.
Eller ännu hellre prenumerera på podden! Det kan du göra här.

Prenumerera på 100%-podden
Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta.

Recensera 100%-podden!
Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar!

Nu närmar sig #100procentpodden 100 sända avsnitt! Wow, liksom!

Och jag har gjort allt detta väldigt mycket av egen kraft och är så stolt över det. Några glada människor stödjer mig via Patreon och lägger en dollar per avsnitt, som ett litet bidrag.

Stöd gärna mitt arbete med podden på det sättet. Lite längre ner berättar jag hur du gör då.

Ännu enklare är att stötta mitt arbete med podden genom att swisha ett t bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Använd swish:
Swisha till 070 3224242 skriv "gåva 100podden" ange gärna mejladress.

Använd patreon:

1. Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2. Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3. Välj en summa att donera, 1 dollar räcker.

4. Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5. Fyll i dina betaluppgifter.

6. Få min stora tacksamhet.

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Related

100%-podden 8978066196262248837

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item