charlottecronquist

Möter du livet som en gåva?
Det går att se livet som en gåva, som sakta vecklas upp.
”Life is like a box of chocolate, you never know what you are going to get” som Forrest Gump brukade säga.
Men om det känns som att chokladen är uppäten? Hur känns det att vakna då? 
Är det möjligt att se på livet med nyfikenhet varje morgon?

Livet sker i denna stund och jag andas in ögonblicket med djup tacksamhet.


Numera vaknar jag oftast på morgonen och känner en sprittande förväntan på dagen. Det är inte så att något måste ske, det är sällan så att jag förväntar mig något särskilt, det är mer som att jag är så glad över att jag lever och att jag är nyfiken på vad dagen ska bära i sitt sköte.

Vad är det för väder i dag? 

Vilka människor kommer jag att möta i dag? 
Hur kommer våren att kännas mot kinden i dag? 
Vad kommer jag att lära mig idag? 
Hur kan jag ta emot livets gåvor i dag? 
Hur kan jag vara nöjd med ögonblicket precis som det är? 
Har jag någon möjlighet att från hjärtat glädja någon annan i dag? 
Kan jag göra något som får mitt hjärta att vibrera idag? 
Vad har jag möjlighet att känna tacksamhet för idag?
Hur mycket kan jag älska idag?

För varje dag jag lever ökar min tacksamhet över att få vara med, över att jag är frisk, över att jag har många att älska, över att få upplevelser, över att möta livet runt mig, över att känna årstidernas växlingar, över att känna andningen i kroppen, över att jag är så kåt på livet.

Jag vet att alla dagar inte kommer att kännas så. Det kommer dagar då jag är fylld av rädsla, av sorg, av ängslan, av hopplöshet eller av trötthet. Det kommer ögonblick då det känns som att hela chokladasken är uppäten. Men det behöver inte hindra mitt grundmodus: Den kärlek jag har till livet och dess magi.

Just nu är det så mycket harmoni i mitt liv. Jag lever med mannen jag älskar. Jag insuper kärlek från första vakna andetaget. Jag äter en stilla frukost. Jag skriver mina blogginlägg, redigerar ett poddavsnitt, gör lite pr för mina kurser. Sen promenerar jag ner till tvärbanan för en dag på kontoret... och på kvällen återvänder jag till Bromma...

Jag lever ett liv där jag trivs med vardagligheten, med samhörigheten, med allt som spritter runt mig. Och jag känner sådan tacksamhet.

Denna grundkänsla av tacksamhet och livsglädje bär mig genom dagen, bär mig genom dagarna. Jag vet inte vart livet är på väg, jag vet bara om den här stunden. Ofta kan jag stanna i stunden, liksom vara en av chokladbitarna.

För det mesta fokuserar jag på det jag har, istället för på det jag saknar. Jag tränar på att inte jämföra mig med andra. Jag tar inget för givet och tar emot de gåvor jag får från andra. När jag ger försöker jag ge vad det än är – ett leende, en kram, en stunds lyssnande, en bok, en stunds närvaro – från mitt hjärta.

Naturligtvis blandar sig den inre domaren in ibland och ifrågasätter mig. Viskar i mitt öra om att jag borde en massa saker och borde låta bli andra saker. Den fnyser lite åt att jag är så ofta tillfreds i att leva mitt i nuet.

Så det som får mig att gå upp på morgonen är nyfikenheten på den nya dagen och glädjen över att ha vaknat en morgon till. Framför mig ser jag en jätteask med läckra chokladbitar.Vill du också ha ett liv som är fyllt av glädje, lekfullhet och tacksamhet. För mig är tantra en väg in till det, till varandet - och njutningen. Det är ett av skälen till att jag skapar Lekfull tantra.
Det finns några platser kvar till helgkursen i Stockholm 21-22 april. Swisha 2500 kr (inkl moms) till 1234 76 22 09.... ange din e-postadress och "tantraapril" och läs gärna mer om kursen här.
Vill du hellre närma dig tantra på egen hand rekommenderar jag min onlinekurs, Lekfull tantra. Den har du tillgång till i sex månader för bara 500 kr. Här kan du köpa den.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 2518645482871653798

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Väldigt intressant inlägg�� Skall fundera på detta, om man vågar testa.

  /Lucy

  SvaraRadera
 2. Det händer ofta att jag tappar fokus, att jag tappar min känsla av tacksamhet. När jag blir påmind så landar jag väldigt mjukt i den känslan. För jag är väldigt tacksam, varje dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att det är viktigt att vara snäll mot sig själv också och för mig innebär det att också acceptera att jag tappar fokus emellanåt. Men så skönt det är när jag kommer på det, tittar runt mig och känner den där tacksamheten. <3 Life is a wonder!

   Radera
 3. Hmm. Lyckan i att vara. Var hittar en den bäst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittar den inuti mig. Vet inte om det är bäst, men så funkar det. Och för mig har det tagit tid och ibland tappar jag det.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item