charlottecronquist

100%-podden möter Susanne Wendt #97

Det är nästan så att det sprakar om henne. Det finns en glöd i Susanne Wendt som det inte går att ta miste på. Jag får känslan av att när hon tror på något, ser hon till att förverkliga det. Så under sitt långa yrkesverksamma liv har hon hunnit med allt från att vara lärare, till att bekämpa hunger och hjälpa barn till världen.

Jag kom till mötet med Susanne Wendt med en stor portion nyfikenhet. Vi har mötts i flera sammanhang tidigare, bland annat i bokprojektet “Heal my voice” och en av de saker jag vill veta är vad hon vill kalla sig för. Utan att tveka talar hon om att vara livskonstnär - och det är det lätt att hålla med om.

Under samtalet visade det sig att vi hade flera gemensamma nämnare som ingen av oss anat. Som att vi blev mammor samma år, att vi gick hos samma person för att förbereda oss för att föda det första barnet. Sä vi kom att prata om ljus och mörker, om livet och döden, och om att ge tid för sig själv.

Vi pratade självklart också om att hon för några år sedan drabbades av cancer i livmodern och hur detta har påverkat hennes syn på livet. Vi talade om huset på Österlen, Vindarnas hus, där hon skapar mötesplatser för människor och hon berättade hur det kom sig att hon, för mer än trettio år sedan, blev fru Wendt.

Välkommen till ett bubblande samtal som genomfördes en av sommarens hetaste dagar.

Här kan du läsa mer om Vindarnas hus.
Här kan du läsa mer om Susanne Wendt.

Lyssna till podden i ljudspelaren:


Om det inte går att lyssna i din webbläsare, kan du pröva här istället.
Eller ännu hellre prenumerera på podden! Det kan du göra här. Download


Varför 100%-podden?
För att jag älskar det och för att jag vill bidra till att fler väljer att leva fullt ut.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Sedan starten 2015 har jag mött fler än 100 personer och varje möte är unikt.

Samarbeta kring 100%-podden
Jag söker samarbetspartners som kan bidra till att sprida podden mer, skapa ekonomi för podden och göra det lättare att inspirera fler att bli 100%-are. Ta kontakt med mig så hittar vi samarbetsformer.

Prenumerera på 100%-podden
Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta.

Recensera 100%-podden!
Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar! (Går lättast att göra från en mobiltelefon).

Bidra till 100%-podden
Swisha ett bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Gilla 100%-podden
100%-podden har en gilla-sida på Facebook.mGilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Tipsa om fler 100%-are
Tipsa gärna om fler personer som är 100%-are och hur jag kan komma i kontakt med dem.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

100%-podden 203513702535013152

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Åh vad roligt med Podd�� har alltid undrat hur man startar en Podd ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en hel del pyssel med det - jag har ju fördelen av att vara journalist. Snabbaste varianten: Hitta ett ämne för din podd. Bjud in personer att medverka. Ha en bra mick eller två. Skaffa ett enkelt ljudbearbetningsprogralm (audacity är gratis). Ha ett bra ställe att lägga upp podden (lite av en vetenskap). Jag kan lägga den på min hemsida och så syns den via itunes och podd-appar. Dela poddavsnitten i sociala medier.

   Radera
 2. Vilket djupt och intressant samtal, och vilken spännvidd på ämnena!�� Förstår att det kändes roligt att upptäcka att ni har en del gemensamt också!��

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item