charlottecronquist

”Du är en frukt av njutning” #kärlekskrigarenDu är en frukt av njutning.
Utan förmågan till njutning hade du inte blivit till.
Och det gäller alla du möter.
Så lusten finns med i våra liv, från konceptionsögonblicket.Hur ofta tänker du att sexualiteten är något som en inte ska tala om, som är onämnbart, privat, kanske pinsamt, som något som du högst motvilligt tillstår att du har?
Min erfarenhet är att det är vanligt att sopa sexualiteten under mattan.
”Jag vill inte tala om sex, för det förstör mystiken”, som en person sa till mig en gång.

För mig är sexualiteten en viktig drivkraft, det är själva livskraften. När jag är i kontakt med den så känner jag mig mer levande, det är som hela jag vibrerar mer, idéerna flödar bättre, tankarna blir klarare och jag får mer gjort.

Så jag menar att det kan vara om inte skadligt, så kontraproduktivt, att låta bli att tala om den starka kraften, och att censurera den som gör det.

Det är ju så enkelt.
Möt blicken på en människa och ta in detta: Hen är skapad ur njutning. Och det gäller oavsett omständigheterna. Åtminstone en person har njutit så mycket att spermier börjat simma.
Det är ett faktum.

Men, säger vän av ordning, samlaget kanske var ett övergrepp, en njöt inte alls och barnet som senare föddes kanske varken kände sig älskat eller var välkommet.
Likväl krävs det njutning för att ett frö ska växa till ett barn.

Jag möter många som hatar sina föräldrar, som varit med om fruktansvärda barndomar, där förlåtelse inte finns på kartan. Och ja, det händer alldeles för många att de blir traumatiserade. Men utan dem, utan deras möte, hade de inte funnits. Förutsättningen för ett liv är att en spermie möter ett ägg - utan det mötet, händer inget.

Så även om en senare är med om hemska saker, så går det inte att bortse från detta: Jag är frukten av mina föräldrars samlag och jag är oerhört tacksam för det. De gav mig livet.
Tänk om det är där som samtalet om sex och sexualiteten ska börja?

Att den är grunden för allt liv! Och att vi dessutom är i den lyckliga omständigheten att vi kan njuta utan någon som helst avsikt att skapa liv! Att vi har denna förmåga till hänryckning, kåthet, åtrå och orgasmer! Det är ju helt fantastiskt.

Tänk om vi just nu, i den här texten, kan stanna vid det: ”Du är en frukt av njutning” och vara tacksam över det.

Tack, tack, tack!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 7518560327552056342

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Det där är en så fin tankevurpa - för jag tror verkligen inte att det är en vanlig tanke. Åtminstone inte hos mig, innan du gav den till mig. Så tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lätt att i förstone protestera... men sen när en ser djupare på det, finns det insikter att få!

   Radera
 2. Känner att jag växer när jag vågar stanna i den känslan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med växandet Jonas, kärlek till dig!

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item