charlottecronquist

Vad ska du göra av 2019?

Snart vet jag mer om vad #charlottepodden ska ge till världen...


Så här i de sista veckorna av året har jag vid flera tillfällen tittat tillbaka på 2018 och funderat på vad jag vill göra nästa år.
Det som återkommer är ”jag ska skörda”.
Det känns helt rätt.


För ungefär 20 år sedan hade jag en mentor som sa till mig att jag stod vid ett stort äppelträd fyllt med mogna äpplen och mitt jobb var att plocka dem.

Men jag såg knappt trädet, än mindre några äpplen. Jag jagade runt för att hitta äpplen och när jag inte gjorde det sådde jag nya saker, lite här och var. Min känsla var att jag behövde göra mer och jag hade en stark känsla av att jag inte gjorde tillräckligt, att jag nog var lite lat och det som behövdes var att jag skulle jobba mer.

Nu under 2018 är det som att många saker har börjar bära frukt och att är skördetid för mig nu. Jag hör en inre röst som ropar ”du behöver inte springa, Charlotte” och jag tänker på min gamle mentor och undrar varför det tog så lång tid för polletten att trilla ner.

Så under det kommande året kommer jag att fortsätta med många saker jag satt igång - och så omformulera endel av det redan håller på med.

Jag ser för mig ett år där Lekfull tantra får mer plats, där jag kliver i kostymen som kärlekskrigare allt mer, där jag är med i en del projekt som leds av andra (främst journalistiska projekt).

Och så ska jag ta ett nytt steg med mitt poddande.

Första steget har jag tagit i dag. Nästa år kommer min podd att finnas i ny skrud, som charlottepodden. 100%-podden kommer att fortsätta leva, men jag kommer troligen inte att lägga ut fler avsnitt av den.

Det finns många skäl till det och ett är att med #charlottepodden kan jag använda en lite friare form - riktigt hur det kommer att se ut får mogna fram. Men kanske att det inte blir en ren intervjupodd, som 100%-podden är… Det ska bli spännande att låta det växa fram. Och det känns lite som att det kommer att innebära en slags skördefest.

Efter en intensiv start på året, kommer fem veckors semester och då kommer säkert en hel del att klarna… det ska bli spännande att se vad det blir.

Hur tänker du inför det kommande året? Vilka intentioner har du? Är du i såtid eller skördetid eller någonstans mitt emellan?


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 2483338059502427978

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jag försöker att vara så mycket jag kan nuet så får 2019 komma som den vill.

  SvaraRadera
 2. Blir spännande att se vad du ska skapa med Charlottepodden - och du. Snacka om att det är skördetid min vän! Mitt 2019... tja du. Jag ser med iver, nyfikenhet och jävlaranamma fram emot det! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i just ditt och mitt fall kommer vi ju att kunna kolla av facit med varandra. <3

   Radera
 3. Har upptäckt att när hela jag är på väg i samma riktning är det som att frukterna kommer till mig och och människor i min omgivning hjälper mig att visa vägen. Ser med nyfikenhet fram emot 2019 och önskar dig lycka till Charlotte med dom saftiga äpplena!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item