charlottecronquist

2. Leva till sista andetaget #charlottepodden





Mitt sista möte med Gösta Tingström. 2 oktober 2017 i Luleå, när han genomförde #pilgrim500.





Jag möts av beskedet att Gösta Tingström fått en svår hjärnblödning. Jag bedrövas. Gösta, denne man så fylld av liv, upptåg, kärlek. Denne man med så mycket egen vilja. En sådan inre styrke. Denne man som kunde se rakt igenom en, vänligt och kärleksfullt.

Jag tänker och hoppas att det ska ske ett mirakel. Att Gösta ska vakna. Men det sker inte. Han drar stilla sitt sista andetag omgiven av sina närmaste.

Jag befinner mig på andra sidan jorden, på en strand i Goa, känner mig jetlaggad och senare med goamage under den när processen. Jag kommer att tänka på poddsamtalet vi hade för fyra år sedan, Gösta och jag. Så jag tar och lyssnar på det. Lite märkligt känns det, att höra Gösta tala om livet och döden. För ganska mycket om döden fanns med i samtalet.

Så jag väljer att sända samtalet mellan oss igen. För att det är magiskt. Och för att det är en sådan påminnelse om att leva livet till sista andetaget, att leva nu och njuta av livet.

Med tacksamhet tänker jag på Gösta som spridit så mycket kärlek till så många. Samtidigt är det ofattbart att han inte är med oss. Men rösten hörs ännu.

Detta är det andra avsnittet av #charlottepodden.

Vad nästa blir vet jag inte. Just nu är jag i Indien, lever långsamt och intuitivt… och njuter av livet.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 4851115921140968832

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja, det är märkligt det där vi kallar livet. Man kan tror att man har kontrollen, men egentligen inte.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item