charlottecronquist

Vi möter södra Goa - pool och toapapper!
Efter nästan en månad i norra Goa satte vi oss i en taxi för att åka femton mil söderut.
En riktigt bra biltur. Faktiskt.
Och vi fick förmånen att åka över den nya bron vid Panjim, vilket jag gissar förkortade resan en halvtimme.


Trafiken är intensiv i Indien. I Aramabol körs svärmar av scotrar. Ja svärmar. De är så många att en kan få associationer till svärmande bin. Överallt är de. Snabbt kör de. Ofta är det två, tre eller till och med fyra personer på dem. Oftast utan hjälm.

När vi åkte från flygplatsen kändes chauffören som en biltjuv. Supersmå marginaler. Hetsig körning. Jag var rädd mest hela tiden.

Denna gång en lugn chaufför, som körde smidigt men utan att ta onödiga risker. Det var bara ett par gånger jag hoppade till ordentligt och det var när mötande omkörande bilar närmade sig på vår vägbana. Köra om i kurva? Javisst. Köra över heldragna linjer? Självklart.

Men samtidigt finns en rytm och en beredskap för att det kan dyka upp hinder på vägen när som helst. Som kossor, hundar, tjurar och vattenbufflar. Under mina sammanlagt drygt tre månader i Indien har jag faktiskt bara sett en trafikolycka (men många skrapade ben och knän). Vi hade bestämt oss för att avsluta resan i Indien i Patnem, och bo på ett hotell med pool.

Taxifärden kostade 3000 rupies, vilket är ungefär 400 kr. I Arambol betalde vi ungefär 100 kr natten för hotellet och nu har vi uppgraderat oss till 250 kr natten (för två personer). Rena lyxen för oss, med andra ord. 


Atmosfären här är annorlunda än i norra Goa. Patnem är litet, har en rätt kort strand och Palolem ligger ett par stränder norrut och en stund med scouter lite mer norrut hamnar man i Agonda. Vad denna dag ska bära i sitt sköte vet mannen mer än jag. Det är hans födelsedag!

Det han vet är att han ska prova ut en skräddarsydd linneskjorta som jag beställde igår. Ska bli spännande att se om vi blir nöjda med resultatet…. I så fall har jag några idéer om några till saker att skräddarsy. Så just nu känns det lugnt och skönt. I dag blir en dag av firande… och så i morgon får jag sätta mig framför datorn någon timme och jobba. Börja långsamt vänja mig vid ett snabbare tempo. Men inte riktigt än.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 7248707850350229847

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Det där med att trafiken är så annorlunda där skulle skrämma vettet ur mig. Men det är alltid spännande med andra kulturer, man är liksom lite rikare när man kommer hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rädslan för trafiken försenade min första Indien-resa med 15 år!

   Radera
 2. Ja du. Indien är liksom något alldeles eget. Och indisk trafik än mer egen. :-) Minns guppen som farthinder på den sprillans nybyggda motorvägen utanför Mumbai, som - när jag frågade - hade till syfte att säkra att man itne körde alltför fort på motorvägen. :-D

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item