charlottecronquist

När spelar du oberörd? #charlottepodden


Händer det att du knyter i fickan och låtsas som ingenting?
Eller att du spelar oberörd, för att inte avslöja dina känslor för andra?
Vilka konsekvenser får det för dig?
Lyssna på #charlottepodden, där jag delar mina erfarenheter av att ha ett stenansikte.Jag minns en man som hade en hög befattning. Det var på den tiden det var naturligt att röka inomhus. På hans skrivbord fanns en stor askkopp och han rökte mycket. Så småningom lade han märke till att han rökte mer när någon av gästerna på kontoret gjorde honom nervös. Då fattade han beslutet att sluta röka - för han ville inte att något skulle avslöja hans inre känslostormar. Han lärde sig spela oberörd.
Kanske det var ett gott skäl till att sluta röka, vad vet jag? Men jag minns att jag reagerade på orsaken - den att han ville verka vara oberörd, att han ville bära en mask - kanske för att bli en bättre förhandlare?
Det finns många skäl till att någon vill spela oberörd och i mitt fall började det som en överlevnadsstrategi. När spelar du oberörd och varför?
I det här avsnittet av #charlottepodden läser jag ett avsnitt ur ljudboken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Boken finns självklart att köpa i nätbokhandlarna - och pappersboken kan du köpa direkt av mig.


 VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?

Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.
I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.
Jag blir oerhört tacksam om du gör det.
 • Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
 • Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har löst att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

PS: Teckningen som illustrerar det här avsnittet är noga utvalt. Hur kan vi skydda våra inre barn, nu när vi är vuxna? Kanske vi inte längre behöver spela oberörda? Åtminstone inte alltid.

Related

charlottepodden 359629838338096593

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ja visst känner jag isprinsessan, allt för väl. Dina vackra skildringar av allt vi bär med oss gör det lätt att känna igen sig. Och att se och våga ta i det ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli medveten tänker jag är första steget... Varmt tack <3

   Radera
 2. Vem känner inte igen sig i isprinsessan? Jag älskar att lyssna på dina reflekterande tankar kring livet. Det får mig att reflektera vidare i mitt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Christine! Det var faktiskt Helena Roth och några brudar till som tyckte att jag också skulle podda mina egna tankar emellanåt. <3

   Radera
 3. Hm.
  Ja, när spelar jag oberörd...

  Den du. Den tar jag med mig!
  Känner redan nu hur det bubblar ganska mycket tankar kring den frågan, så tack för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du Helena, ibland är hon bra att ha. Det finns faktiskt ögonblick då en också behöver ha masken på. Men idag kan jag välja det... och oftare ta av den.

   Radera
 4. Jo, nog finns det tillfällen då jag försöker spela oberörd. Vet dock att jag misslyckas med det för det mesta. Även om jag inte alltid är bekväm med det, är jag väldigt transparent av födsel och ohejdad vana. Väljer att se egenskapen att vara sårbar och förhållandevis trygg i det som en generell styrka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sårbarhet är fantastisk Sara och vad bra med din inre trygghet!. Och jag tänker också att det inte är konstigt om vi också har en rädsla för känslomässig smärta - och att den rädslan ibland får isprinsessan att träda fram. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item