charlottecronquist

Jag vore en räddare människa utan tantra!



Vem vore jag i dag, utan tantra?
Förmodligen en räddare och fattigare människa på många plan.
En av de viktiga orsakerna till att jag skrivit ”Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet”, är att jag blir så berikad av tantra.



Jag hoppas att din resa går snabbare än min!

Jag tillhör de där människorna som ofta tvivlar på mig själv, som ofta har känt mig liten och ensam, som har saknat ett sammanhang. Jag har sökt svaret på frågan vem är jag i så många år och de första åren sökte jag svaren utanför mig själv. Det var som trodde jag att andra skulle ha svaret. Jag frågade typ alla, alltifrån psykoterapeuter till vänner. Jag spenderade massor med tid och pengar på utbildningar och kurser som skulle hjälpa mig till svaren.
Det tog tid innan polletten trillade ner.
När jag skrev 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap” under första hälften av 2010-talet står det redan i första kapitlet: ”Jag är universum. Du är universum. Vi är universum. Allt är universum.”
Det var den insikt jag hade fått, främst genom meditation.
Ett annat sätt att säga samma sak är: ”Jag är kärlek. Du är kärlek. Vi är kärlek. Allt är kärlek.”
Om du parar ihop de där två sakerna: Du är kärlek och du är universum, så kan du kanske, för en sekund, erfara de svindlande upplevelser som tantra kan ge.
I stunder då jag verkligen upplever att jag är kärlek kan jag hamna i extas, jag kan komma i kontakt med något som är större än mig. Hela jag expanderar, jag förnimmer något som är mycket mer och större än min fysiska kropp. 

Min längtan efter kontakt


Jag har haft en längtan efter kärlek i hela mitt liv. Och jag trodde så länge att jag måste få den från andra - och det krävde att jag agerade för att förtjäna kärlek. Jag har varit lite av en kärlekstiggare. ”Om jag bara är en duktig flicka, kommer jag att få kärlek”.
Om jag ska förenkla det kan man säga att svaret på frågan ”vem är jag” är: Jag är kärlek. Jag behöver egentligen inte söka den utanför mig. När jag upplever att jag är kärlek, så uppstår självacceptans och självkärlek. Och det fantastiska är, att när jag tycker om mig själv, är det lättare både att upptäcka att jag är omgiven av kärlek och min förmåga både att ge och ta emot kärlek ökar.
Det har tagit mig drygt 20 år att komma till de här insikterna. Resan inåt har inneburit svett, skrik och tårar. Något i mig har kämpat emot så starkt. Något i mig var rädd för att se mig själv hel och hållen. Att se mig naken.
Jag har skrivit tre böcker som på sätt och vis skildrar den här resan. Böcker som är skrivna, för att du som läser dem förhoppningsvis ska få en genväg till ett riktigt bra liv, där du äger dig själv och där du kan vara kärleksfull.
Jag hoppas att din resa går snabbare än min! 

De inspirerande böckerna

Den första boken var ”Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft”. Där berättar jag om min resa från skam till lust och jag bjuder in läsaren till samma resa.

Den andra boken var ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. I den boken handlar det om att verkligen se mig själv på djupet. Jag lyfter fram det som tidigare var i skuggan, delar av mig jag skämdes för och vågade också visa vad som hjälpt mig att ta ansvar för mitt liv.

Den tredje boken är ”Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet”. I den beskriver jag enkelt och konkret vad tantra är och hur du kan utforska vad tantra är på ett lekfullt sätt.

För tjugo år sedan var jag ofta livrädd, men hade ett starkt nästan ogenomträngligt skal. Få anade min stora osäkerhet. Till det yttre var det mesta i livet bra. Men det fanns ett stort mörker där inne, som jag behövde möta (och en del av mörkret visade sig vara rena guldgruvan). Numera får alla slags känslor plats och de är mindre farliga än tidigare. Jag är rädd någon gång varje dag. Jag oroar mig fortfarande för saker. Jag kan känna mig liten och ynklig. Den stora skillnaden är att de starka känslorna är välkomna i dag och att jag vet att de snabbt passerar. Det har blivit lättare att leva både med smärta och stark glädje.

När många av skuggsidorna kommit fram i ljuset, när det är okej för mig att säga ”jag är generad just nu”, så blir livet lättare att leva. De som möter mig, ser ganska ofta 100% Charlotte, för det är allt mer sällan jag behöver sätta på mig masker för att dölja vem jag är.

Den du kan vara

Så utan tantra hade jag förmodligen inte kommit till insikten om att vi är kärlek och att det i all enkelhet börjar med oss själva. Jag hade fortfarande försökt dölja sidor av mig som jag inte vill kännas vid, jag hade haft ett mindre spelutrymme än jag har i dag. Och sist, men inte minst, så hade det varit ett liv med betydligt mindre njutning.

Tantra kan bidra till att du expanderar, att du får ett större, rikare och friare liv. Och ett fantastiskt område att träna tantra på är i sexlivet. Eftersom sexualiteten i vår kultur är så laddad med skam och skuld, är det en perfekt arena att träna kärlek. Ju friare jag är att vara mig, desto mer kan jag njuta av livet och av min sexuella kraft. Det är som att hela jag blir starkare och frimodigare - och allt detta gör att jag kan träda i tjänst som kärlekskrigare.

Vilken bok passar dig just nu? Kanske den som väcker mest nyfikenhet?
Om du vill träna på att vara mer i nuet, aktivera dina sinnen och känna intimitet med dig och andra, rekommenderar jag varmt att du startar med ”Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet”.

Alla böckerna finns att köpa både i nätbokhandlarna och av mig (via swish eller hemsidan). Beställer du direkt av mig får du, om du vill, en kärlekshälsning.

Swisha 275:- till 1234 76 22 09 så skickar jag Lekfull tantra till dig. (Kom i håg att ange din postadress).


Love is the answer

Related

kärlek 7612039391785064617

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Spännande resa från kärlekstiggare till kärlekskrigare. Tack för den möjligheten till lite introspektiv reflektion. <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det som att du lägger märke till saker som jag själv inte ser. Tack för den klarsynen <3

      Radera
  2. Åh ja! Livet blir så mycket större när en vågar gräva guld även i mörkret. Känner igen mig i mycket av det du skriver.

    HEJA DIG!
    //M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk om vi kunde vara mindre rädda för mörkret inom oss, då tror jag vi skulle få en bättre värld.

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item