charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 13: Låt kroppen dansa dig



Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.

Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. Du får upp till 50% rabatt på något och det priset gäller till i morgon kväll!
Så håll ögonen öppna och passa på!

I dag får du ett avsnitt ur kapitel 15 "Dina rörelser" som handlar om att låta kroppen bestämma mer än huvudet. Dagens kärleksklapp är en rejäl rabatt på helgkursen Lekfull tantra! (Nästa tillfälle 29 feb-1 mars 2020).

"När jag var en huvudfoting hade jag ingen aning om vad min kropp gillade, eftersom jag styrde mina rörelser från huvudet. Jag härmade andra så gott jag kunde och var förmodligen rädd att se fånig ut när jag exempelvis dansade.

Efter den första upplevelsen av att kroppen dansade mig, började jag bli mer nyfiken på vilka rörelser kroppen ville göra. Jag började utforska det. Ibland är tankarna självklart med och styr mina rörelser, men allt oftare kan jag slappna av. Då kan jag föreställa mig att jag är ett träd vars grenar ruskas om av vinden, eller att jag är en havslevande växt vars rörelser följer med havsströmmarna.

Det kan du också testa, för att börja hitta din kropps naturliga rörelse.
Öva: Vaja för vinden

Du behöver musik, gärna instrumental, som är meditativ eller som på något sätt symboliserar rörelse för dig. Detta är en övning som samtidigt är en meditation och jag rekommenderar den att göra den i minst tio minuter. Om du blir otålig, fortsätt några minuter till.

Stå upp och blunda.
Bara stå stilla och hör musiken.
När någon kroppsdel – till exempel en hand eller en fot, får en impuls att röra sig, låt den följa impulsen. Låt rörelserna ta tid och låt impulserna komma.
Fortsätt att följ dina impulser och låt kroppen röra sig med dem.
Om det känns svårt kan du ta hjälp av din inlevelseförmåga. Föreställ dig då att du till exempel är en vattenlevande växt som står på havets botten och att musiken du hör skapar böljande rörelser som du följer med.
Fortsätt tills låten är slut.
Stå sedan och blunda en stund och lägg märke till hur det känns i kroppen.


I den här meditationen eller övningen kan kroppen få alla möjliga impulser. Den kan vilja att du står still, rör armarna, benen, att du sträcker på dig, att du kurar ihop dig, att du lägger dig på golvet, att du gäspar, att du dansar – precis vad som helst. Det finns inga rätt eller fel – det viktiga är att du tränar på att låta rörelsen födas i kroppen och att du försöker släppa tankar och idéer om vad som är lämpliga eller bra rörelser. "

Köp helgkursen Lekfull tantra för bara 2000:- (normalt 2500:-) priset gäller till och med imorgon kväll.


BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Related

sexualitet 3280126156238100553

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Älskar att röra mig till musik, sätter på stereon på kvällarna. Ibland bara hittar kroppen på nån kul rörelse som jag inte visste om att jag kunde.

    SvaraRadera
  2. Huvudfoting ja.
    "Jag har varit en huvudfoting!"
    Jag ÄR det dock inte längre (utom när jag är det, och då kan jag genast släppa det med ett "har varit"-grepp liksom.).

    Dans är ett fascinerande häftigt sätt att släppa loss och lära känna kroppen.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item