charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 23: Smek med hela kroppen - bli ett strandfynd



Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.


Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. Du får upp till 50% rabatt på något och det priset gäller till i morgon kväll!
Så håll ögonen öppna och passa på!

I dag får du ett avsnitt ur kapitel 33 "Smek med hela kroppen", där Charlotte delar en upplevelse av att vara ett strandfynd - en övning som också brukar vara med på Lekfull tantra-kurserna. Dagens kärleksklapp är till för att du ska känna makten i ditt liv. Du får onlinekursen Ta makten för halva priset!


"Jag ligger naken i sanden, känner solen smeka min kropp. Jag ligger framstupa och kan känna hur en tångruska kittlar min näsa och hur några strandflugor får det att kittla på kroppen.
Det är då jag känner den, handen som långsamt och försiktigt rör vid min kropp. Jag ligger blixt stilla. Vems är handen? Vet hen vad hen berör? Eller är jag helt enkelt ett okänt strandfynd, redo att undersökas?
Det finns många sätt att närma sig något okänt, något du har siktat på håll, något som du ser på den vidsträckta stranden. Kanske du befinner dig där dagen efter en storm. Du ser drivveden vid strandkanten, kanske glimmar en bärnsten till, kanske du också ser urdruckna vattenflaskor guppande i det stillnande vattnet. Kanske en och annan tångkrabba springer runt och fångar sin mat. Ibland gör du ett ovanligt fynd, ett större fynd, något som gör dig riktigt nyfiken.
Tänk dig att du på håll ser något stort, avlångt och mjukt, något som ligger stilla men samtidigt rör sig. Du lägger märke till att det finns en liten rörelse någonstans mitt i. Du börjar ana att detta är något som lever. Men vad kan det vara?
Du smyger dig närmare, du lägger försiktigt en hand vid ena änden av detta okända. Du upptäcker att det är mjukt och solvarmt. Längst ner i ena änden finns små utstickande saker och i den andra änden ligger det något som påminner om böljor. Långsamt och försiktigt börjar du undersöka ditt fynd. Du drar, du böjer, du smeker, du vänder och vrider. Du känner att vissa delar är hårdare, andra är mjukare, du upptäcker håligheter och delar som står ut, som är upprätta.
När din hand rör sig mot detta ändras ibland texturen på ditt fynd och när du trycker lite hårdare mot den hör du ljud som kommer långt ifrån detta märkliga. Du vrider och vänder, släpper försiktigt och drar. Du får idén att smaka på fyndet. Du känner en lätt saltsmak, som du härleder till att fyndet är en gåva från havet alldeles bredvid. Du undrar så vad det är du har hittat.
Du är nyfiken, som vore du fem år och du vill verkligen lära känna detta fynd. Du lägger dig på det en stund, du rullar över det, du ser konturen av fyndet i sanden där det nyss låg och du är så nyfiken. Du lägger huvudet just där du ser rörelsen och då hör du ett regelbundet ljud. Detta fynd är definitivt levande. Men vad är det?
Det finns många sätt att närma sig en människokropp. Ett av de mest lekfulla jag vet är att ta rollen som ett strandfynd. Att låta en annan nyfiken människa sudda ut allt den förut vet om kroppen och som en upptäcktsresande utforska den. Båda rollerna är spännande.
Att vara strandfyndet är en meditation, att vara helt stilla och tillåta att någon lyfter ett ben, vrider på en arm, kittlar genom att lätt smeka hårstråna på lårets insida. Att känna ett försiktigt finger på överläppen, eller en hel arm som trycker mot ett ben, eller någon som för en stund vill kolla vilken resonansbotten min kropp har, som spelar med händerna på rumpan eller som blåser på magen för att höra ljudbilden."


Köp onlinekursen Ta makten för endast 400:- (normalt 800:-) priset gäller till och med imorgon kväll.

OBS! Kom ihåg att ladda ner den till din dator i samband med köpet. 

BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Related

sexualitet 548319945161497033

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Att möta världen med den där nyfikna totala öppenheten som små barn excellerar på. Den!

    Läste just Ian McEwan ”Maskiner som jag” och det som den artificiella intelligensen (människolik robot) INTE kunde förstå var JUST den förmågan i barn! Lite spännande tycker jag.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item