charlottecronquist

Lekfull tantra-kalendern 6: Andas in och känn livet

Välkommen till en adventskalender i kärlekens tecken.

Under 24 dagar kommer du att få tips, tankar och övningar ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Varje dag kommer ett specialerbjudande, från din #kärlekskrigare. 
Dagens kärleksklapp är 21 meditationer för att frigöra din sexuella kraft för bara 150:-


I dag får du ett en andningsövning ur  Kapitel 8 "Din andning"
 Dagens kärleksklapp är 21 meditationer för att frigöra din sexuella kraft.

"Du kan stanna upp en liten stund och bara lägga märke till din andning. Hur långt ner går den? Andas du högt upp i bröstet? Är magen med i din andning? Höjs och sänks magen när du andas in eller ut?  Vad händer med bröstkorgen när du andas?
En av de allra enklaste meditationerna jag vet är att du följer med din andning, utan att försöka påverka den. Du lägger märke till hur du fyller lungorna med luft, hur bröstkorgen eller magen reser sig och sänker sig. När du väl har börjat göra det, kan du medvetet välja hur du ska andas.
Vid stress bli andningen ofta kort och snabb och då kan det hjälpa att ta ett par djupare andetag. När du för ner mer luft i lungorna minskar stressnivån ganska snabbt och det blir lättare att tänka klart och vara dig själv.
I tantra används andningsövningar med olika syften. Till exempel för att bygga upp kåthet i kroppen, för att slappna av eller för att skapa en större kontakt med dig själv eller med någon annan.
Min rekommendation är att du inleder varje dag med ett par minuters andningsmeditation.

Öva: Andas medvetet
Ta ett andetag.
Jag menar det verkligen. Ta ett medvetet andetag.
Flytta fokus in i kroppen till andetaget.
Känner du hur luften strömmar in i dig och ger dig liv?
Lägg märke till utandningen.

Känner du hur du töms på luft, som att du i utandningen får ett möte med döden? Födelse och död finns där i din andning. Det finns där hela tiden. Du föder dig och du tillåter dig att dö genom att andas in och andas ut.
Fortsätt andas medvetet ett par minuter.

Om du vill kan du stanna upp en stund när din kropp är fylld med luft, hålla ut andetaget och känna hur livet nästan spränger dig.

Stanna kvar i tomheten en stund, när du andas ut. Lägg märke till när det kommer en impuls till att ta ett nytt andetag. Vänta tills den kommer och tänk att den visar dig att du vill leva.

Lägg märke till hur kroppen leder dig. Du lever i detta ögonblick.

Livet består av en massa nu, som staplas på varandra. Livet sker varken i går eller i morgon. Föreställ dig att du, när du tömmer kroppen på luft, släpper taget och låter livet och andningen vara precis som de vill. Tillåt dig att vara i detta ögonblick."

Köp 21 meditationer för att frigöra din sexuella kraft för endast 150:-  (normalt 250:-) priset gäller till och med imorgon kväll.

Ange koden 6DEC för att få rabatten. Här hittar du meditationerna i webbshoppen:

OBS! Kom ihåg att ladda ner den till din dator i samband med köpet. 

BONUS:
Fram till julafton får du en liten adventsrabatt på min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet", när du handlar med swish. Normalpris inklusive porto är 275:- för en bok.
1 Lekfull tantra 250 kr
2 Lekfull tantra 500 kr
3 Lekfull tantra  700 kr
Gör du en beställning på mer än 1000 kr får du ett exemplar av min bok "Börja tala" (som gör dig tryggare när du talar inför grupp). 

Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress, så jag kan skicka böckerna.
Om du vill ha en julhälsning till någon, skicka det önskemålet i mejl till mig cronquist.charlotte snabela gmail.com 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Related

sexualitet 2527197134867800750

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ljuvligt. Jag minns med glädje den frigörande andnings-övning vi fick göra på min Lekfull tantra-helgkurs förra året - wow wow wow. Och sen ett antal månader så börjar jag dessutom dagen med 15 minuters wim hof-djupandning, oerhört skönt!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item