charlottecronquist

37. Släpp taget om Jantelagen! #charlottepodden"Eget skryt luktar illa".
Jag har beskrivit den händelsen så många gånger.
Ögonblicket då jag stod öga mot öga med Jantelagen för första gången.
Och förlorade. Så grymt.
Den där repliken förändrade mitt liv och ibland är det som att jag fortfarande återhämtar mig.

Du kanske undrar varför jag illustrerar ett poddavsnitt med en bild på mig som tioåring. Det beror helt enkelt på att det var i ungefär den åldern som jag mötte Jante-lagen för första gången.
Det var då jag hårdhänt lärde mig att det inte är okej att säga att något jag är, gör eller kan är bra. Att eget skryt luktar illa.
Jag insåg ögonblickligen att jag hade två val. Antingen inordnar jag mig i jantetänkandet, eller också blir jag utesluten ur gemenskapen. Som ny på orten valde jag det förstnämnda. Det skulle senare visa sig att det inte räckte till. Något år senare blev jag ändå mobbad, kanske för att det fortfarande sken igenom att jag tyckte skolan var kul...

Lyssna på det här avsnittet av #charlottepodden där jag reflekterar kring Jantelagen, och hur den påverkat och påverkas oss hur den på ett sätt förvandlar oss till små teskedsgummor eller nilskarlssonpysslingar. Hur vi krymper oss själva för att passa in. När det som behövs är att vi lär känna vårt eget värde inifrån och ut.

Du får också höra mig läsa ett kapitel ur min (ljud)bok 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap, en bok jag skrev för att visa att det går att nå självacceptans och att en viktig del i det är att se oss själva som en helhet, med ljus och mörker, med glädje och sorg, med tankar och beteende Och våga se också vad som format oss, vilka försvarsmekanismer vi använder, men också vad som kan bidra till att vi växer och kan se oss själva i naturlig storlek.

Fram till 15 juni erbjuder jag halva priset på coaching, för dig som är privatperson och betalar med swish. Du betalar bara 500 kr i timmen (inkl moms) för att coachas av mig. (Swish 1234 76 2209 - ge mig din e-postadress så hittar vi en tid).

Läs eller lyssna gärna på boken också. Pappers- och e-bok kan du både köpa av mig direkt eller i nätbokhandlarna. Ljudboken kan du av tekniska skäl bara hitta i nätbokhandlarna. Du kan också kolla om ditt bibliotek har boken i någon form.VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig.
Därför innehåller podden i första hand två sorters avsnitt. I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok.
Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden läser jag upp kapitel och reflekterar kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta personer som inspirerar mig på något sätt och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit.
Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigareLove is the answer  

Related

charlottepodden 1155801884617015750

Skicka en kommentar Default Comments

 1. "Jag insåg ögonblickligen att jag hade två val."
  Det gör så ont att läsa det där. Och känna igen. Alla dessa gånger jag tvingats välja mellan pest och kolera, och bara det faktum att det ordstävet finns och frodas ganska väl säger ju ganska mycket om att detta fortfarande är något människan ställs inför allt för ofta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En intressant sak är ju, vilket är en ny insikt för mig, att pest och kolera i dag har helt olika utfall. För pest är dödlig, medan kolera är något jag kan vaccinera mig mot. så när ordstäven skapades var de kanske lika dödliga, men inte längre (om nu ens pest finns... nu kanske en skulle säga covid-19 eller kolera...)

   Radera
  2. Mmm. Sant.

   Det motsvarande engelska ordstävet är mer beständigt i tid: Stuck between a rock and a hard place. Det går liksom inte att vaccinera sig ur.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item