charlottecronquist

47. Annika Andebark: "Det finns likheter mellan dagens pandemi och 1600-talets häxprocesser" #charlottepodden

 


För ungefär 20 år sedan möttes Annika Andebark och jag för första gången. Vi deltog i ett projekt som hette "Våga växa". Det riktade sig till kvinnor och många av oss var egna företagare. Under det året hann vi mötas många gånger och föra samtal om livet och växande på olika sätt.

Sedan har vi mötts då och då genom åren. Haft lite koll på varandra på håll. Då var hon advokat och vid ett tillfälle tog jag hennes hjälp för att skriva testamente. 

Mycket har hänt i bådas våra liv under de här åren. Vi har båda bytt efternamn, skilt oss och hittat nya partners. Vi har testat lite olika yrken och haft tillgånger av svårigheter och motgångar. Och vi har båda förmågan att resa oss upp igen.

Annikas dalar har på vissa sätt varit djupare än mina, och kanske är det därför hon faktiskt är författare i dag. Livet - och hennes sambo - sa till henne att det var dags att skriva skönlitteratur, något hon längtat länge efter.

Att hon har skrivandets gåva har jag vetat länge. Hon har bloggat i många år. Men nu ville hon åt något annat, hitta ett annat språk än det som passar i bloggform. Ett mer poetiskt språk där naturen är nära. 

Som den före detta advokat hon är, tycker hon också att det är både intressant och spännande att ta del av gamla rättsfall, så mycket av händelserna i böckerna kommer att ligga nära verkligheten, även om det sedan är Annika som skapar historien.

När vi sitter där och samtalar i hennes kreativa rum i Billesholm är rummet fyllt av dokumentation och högar, jag kan se hela linjen av böcker som är planerade. Sedan i våras finns den första boken, "Oväsen i Älvdalen" i bokhandeln och hela serien kallar hon eldarna.

Så här skriver en recensent om boken: 

"Wow, vilken bok, vilken historia. Man skulle kunna tro att allt är påhittat, man vill tro att allt är påhittat för så här kan det väl ändå inte ha gått till? Men tyvärr är det helt sant. Annika Andebark har gjort ett enormt jobb med att läsa och sammanfatta alla gamla dokument, alla domar, minnesanteckningar och protokoll från rättegångarna i Älvdalen." 

Här kan du läsa mer om Annika och köpa boken (som du också hittar i nätbokhandeln).
Jag vill hjälpa dig!

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek. 
Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du för lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande.

Du kan hjälpa mig!

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.


Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Related

charlottepodden 878598922204980032

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Oj så nyfiken jag blir. Ska genast se om boken finns att tillgå på bibblan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och minsann om den inte fanns att hämta bums på mitt lokala bibliotek - får kanske bli en promenad dit!

   Radera
 2. Jag följde din metod, gick nc i 1 dagar ... detta vänder tydligt på saker och får henne att reagera, den kvällen bad hon om ursäkt, säger att hon älskade mig och bad om att få komma tillbaka som jag accepterade. Jag behövde inte ens be henne tillbaka själv !! Jag är så glad att jag beställer din besvärjelse och vill uttrycka mitt uppriktiga tack. för mer information besök
  templeofanswer@hotmail. co. uk
  whatsapp 234 8155 42548-1

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item