charlottecronquist

Den underbara konsten att tantrakramas

  För mig är kramar bland det härligaste som finns. Det är så mysigt och välgörande att omfamna och omfamnas en liten stund. Och en av de hä...

 


För mig är kramar bland det härligaste som finns.
Det är så mysigt och välgörande att omfamna och omfamnas en liten stund.
Och en av de härliga sakerna med tantrakramen är att den kan frigöra måbrahormonet oxytocin.


Först av allt. Självklart kräver tantrakramen (och alla kramar) samtycke. Kolla av om det är okej, innan du börjar tantrakramen.

I det här klippet visar jag och Staffan hur en tantrakram kan gå till.
Några tips:

Den som är länge kan stå mer bredbent, så att båda personerna blir ungefär lika långa.
Det innebär att era hjärtan är nära varandras.
Lägg en hand ungefär vid ryggslutet och den andra ungefär på baksidan av hjärtat.
Andas minst tre andetag tillsammans - låt det gå minst 20 sekunder - det är så oxytocinet frigörs.
Känns in när kramen är "färdig" - då går du långsamt ur den.

Om du vill, avsluta kramen genom att göra ett namaste mot den du kramar. Du sätter i hop händerna framför dig, bugar inför din partner och säger Namaste - vilket ungefär betyder: "Jag ser det gudomliga i dig".

Mitt liv har blivit så mycket skönare sedan jag började tantrakramas - och hos mig får den också igång min energi, så att jag ibland, under kramen börjar vibrera. Om det händer dig, bara välkomna det.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra 

- samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Charlotte Cronquist skapar Lekfull tantra, som finns som kurser och som bok. Mer om det kan du läsa här. 

Related

tantratips 7277235584987167895

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item