charlottecronquist

Lekfull tantra: Tantra börjar med din relation till dig själv

 

När jag får frågor om tantra handlar det väldigt ofta om en tänkt situation med två människor. Hur tantrar jag jag liksom med en annan person?
För mig är det självklart att tantra börjar med mig, med min relation till mig själv. Om jag är fylld av självhat, blir det svårt att ta emot tantra.
Därför är det bra att då och då se mer kärleksfullt på dig själv- och det kan du göra konkret - genom att se dig själv i spegeln? 
Vad brukar hända när du ser dig i spegeln? Blir du självkritisk eller kärleksfull? En väg till mer självkärlek är att se på dig själv med vänliga ögon. Gör det gärna till en daglig rutin.
Egentligen räcker det med att säga det, men för säkerhets skull får du en övning på temat.

Tips! Se dig själv i spegeln

Du behöver en spegel som du kan se hela ditt ansikte i.
1. Ta några djupa andetag.
2. Titta på ditt ansikte i spegeln. Titta på alla detaljer i ditt ansikte och lägg märke till vilka tankar som kommer.
Tycker du att du är vacker? Lägger du märke till något du inte tycker om? Vad händer när du ser dig själv?
3. Fortsätt betrakta dig själv i fem minuter.
4. Slut ögonen en liten stund. Reflektera sedan på vad som hände när du tittade på dig själv. Betraktar du dig själv med värme eller kyla?
Är du omfamnande eller dömande?
Vad skulle hända om du tittar på dig själv med intentionen att se det vackra i dig?
Vad händer när du är stilla så länge och verkligen tittar – upptäcker du något nytt i ditt ansikte?

Om den här övningen känns utmanande eller jobbig, gör den fler gånger. Fortsätt, gärna varje morgon, tills du kan möta dig själv med ett leende som känns äkta.
Hur skulle livet kännas om du älskar den du ser i spegeln?


PS: Du hittar den här övningen och många andra i min grundbok i tantra: "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet. Om du köper den direkt av mig skriver jag en kärlekshälsning till dig. Köp den via min hemsida eller genom att swisha 315:- till 1234 76 22 09 - ange LT och din postadress, så jag kan skicka boken till dig. 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Related

tantraips 8953487165978117912

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item