charlottecronquist

Lekfull tantra: Få igång energin genom att vicka på höfterna

 



Din kropp behöver rörelse - så satsa gärna på att röra den på ett njutbart sätt.
När du är mjuk i höftpartiet är det också lättare att få energin att röra sig i kroppen... och i förlängningen kan det öka din kapacitet till att njuta.

En av de övningar jag ofta gör på kurser och workshoppar, är att deltagarna får stå i en cirkel med mjuka knän och gungande höfter. Ibland blir det lite fniss, eftersom de flesta vet att de allra flesta män lärt konsten att jucka fram och tillbaka... ändå kan det finnas mycket stelhet i höftpartiet hos dem.

Vi lever i en ganska stel kultur, med ganska lite dans. Vi svänger ganska lite på höfterna när vi går. Men när du medvetet leker med att mjuka upp höfterna, genom att svänga dem fram och tillbaka, åt sidorna, eller göra bålrullningar, så händer något. En vibration kan uppstå. En känsla av lust kan börja fylla kroppen.

Så jag rekommenderar dig att dansa med höfterna, gärna överdrivet och lekfullt, för att lättare få energin och lusten att snurra runt i dig.

Dansa loss, ha roligt - lek med detta!
Du kan ju till exempel lyssna på Shakiras låt "Hip's dont lie". 

Här är ett tio år gammalt klipp då jag talar om vikten av mjuka höfter. 




Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra - samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare 
Love is the answer

Charlotte Cronquist skapar Lekfull tantra som finns som kurser och bok. Läs mer om det här. 

Related

tantratips 3454692064515015392

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item