charlottecronquist

Lekfull tantra: Ta ett försiktigt steg framåt när du är rädd

 


För en rad år sedan upptäckte jag att jag hade ett starkt utvecklat alarmsystem och att jag hela tiden var lågintensivt rädd.
Den där rädslan låg lite under ytan, det var inte så ofta jag själv lade märke till den.
Ett par situationer fick mig att bli medveten om det.

Fortfarande är jag ofta rädd. Men jag uppfattar det som att jag inte längre styrs av rädslan. I dag är jag inte längre förlamad – men det händer att rädslan ger mig impulsen att ta omvägar eller krångelvägar. Det kan handla om allt möjligt. 

Rädslan för konflikter. 
Rädslan att såra. 
Rädslan för att möta ilska. 
Rädslan för att verka dum. 
Rädslan för att bli övergiven. 
Rädslan för att bli skuld- eller skambelagd. 
Rädslan att bli förlöjligad.

Det finns säkert fler rädslor, men detta var de som kom till ytan just nu.

Nu följer jag inte alltid impulsen längre. Jag gör medvetna val. Jag kan göra saker trots att jag är rädd. Min erfarenhet är att när jag gör det så upplöses den ibland. Ibland vinner jag i respekt. Ibland blir det väldigt bra. Och någon enstaka gång fortsätter det att vara jobbigt. Det är okej det med.

För varje gång jag vågar ta ett steg framåt och möta rädslan, 
när jag tillåter mig att släppa kontrollen, 
när jag tillåter något att ske, 
har jag tagit ytterligare ett kliv till att säga ja till hela mig själv. 
För jag vill kunna leva utan begränsningar. Jag vill leva att tantriskt liv!

Tips!
När du hamnar i en situation där du normalt brukar backa, för att du är rädd, för det motsatta. Ta ett djupt andetag och sedan ett steg framåt. Stanna precis där, en liten stund och känn hur det känns att stå där. Fortsätt sedan att ta ett steg i taget och lägg märke till att du överlever!

Du kan göra detta med en partner också. 
Så på varsin sida av ett rum. Ta ögonkontakt. En i taget står stilla vid väggen och den andra närmar sig långsamt och lägger märke till var det uppstår rädsla. Ta minst två steg in på rädslans område och se vad som händer.

Min erfarenhet är att vi ofta är onödigt rädda för saker och därmed begränsar våra liv. Det här blir ett enkelt sätt att börja ta mer plats. (Självklart går det här att utveckla på olika sätt och jag kan coacha dig om du behöver.)

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer 

2022 Höstens kurser och workshoppar med Lekfull tantra 

- samtliga i Stockholm:


Det är bra att träna tantra, både med sig själv och med andra. När du tränar tantra i grupp är chansen stor att du lär dig snabbare - det som ofta sker är att du blir inspirerad av andra och lär dig av deras erfarenheter. Det är ett av skälen till att jag, på mina helgkurser, har med moment där du får dela dina erfarenheter - och göra det med någon som verkligen lyssnar. Det kan både kännas skönt, ovant och magiskt.

Nästa helgkurs med Lekfull tantra sker helgen 8-9 oktober 2022 i Stockholm. Två hela dagar med en massa lekfull tantraträning. Du kan läsa mer om helgkursen här.

Lekfulla tantrakvällar. Med start den 29 september, och varannan torsdag, har du en möjlighet att vara med på tantrakvällar med olika teman. Köp plats på en kväll, eller på alla, vad som passar dig. Här kan du läsa mer om tantrakvällarna.

Nästa parkurs med Lekfull tantra sker helgen 28-30 oktober, en helg som kan innebära en kärleksboost för dig och din partner. Här kan du läsa mer om parkursen. 

Tillhör du förresten pantrarna? Fredag den 7 oktober ordnar jag en kväll med pantertantra - för oss som passerat 50. Här kan du läsa mer om pantertantra.


Charlotte Cronquist skapar Lekfull tantra, som finns som kurser och som bok. Mer om det kan du läsa här. 

Related

tantratips 3465318836311163590

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item