charlottecronquist

Ett år med tantra 10: Andas in i det allra heligaste




Meditation är en viktig del av tantra.
Det finns faktiskt hundratals tantriska meditationer - och få av dem handlar faktiskt om sex och njutning.
Nu vill jag bjuda in dig till att kombinera meditation med andning och energiarbete.
Och för att göra det extra lockande handlar det om att andas in i det allra heligaste - in i ditt kön.

När jag började upptäcka tantra för snart 25 år sedan, var det mycket som kändes konstigt och som jag inte riktigt begrep. En del av de saker jag mötte avfärdade jag till en början som "flummiga". Men ju mer jag lär mig, ju mer jag erfar, desto mer rinner flummigheten bort. 

Så när jag säger "andas in i könet", så kan det ju låta konstigt. Vi andas ju genom våra luftvägar, inte genom våra kön. Men det är mindre konstigt än det låter - och det går faktiskt, på sätt och vis, att andas i cirkel eller in i våra kön.

Första steget är att du föreställer dig att du gör det. Du kan blunda och så föreställa dig att luften, andetaget, strömmar in i ditt kön eller ut ur ditt kön. Till en början kanske inget händer. Men så småningom kan du känna hur energin börjar strömma i könet. 

Energi kan verkligen vara något påtagligt och är något som blivit mer påtagligt för mig med åren. Jag kan bokstavligen känna energin strömma igenom mig, och det första, andra, tredje, försöket handlar det om att föreställa dig att andningen strömmar genom dig. Så småningom kan du också känna det fysiskt, i form av exempelvis små darrningar eller vibrationer, eller att du börjar känna dig upphetsad. 

Det kan också vara bra att ge könet uppmärksamhet, utan att det sker en sexuell handling. Genom att andas in i könet, visar du att könet är viktigt för dig - och med tanke på hur många trauman som finns lagrade i mångas kön, kan den uppmärksamheten vara viktig i sig. 


Related

tantra 6302740221645172404

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item