charlotterudenstam

Det är väl skitsamma vad vi kallar g-punkten? Det viktiga är väl att vi njuter?Det är märkligt hur idéerna om kvinnans lustanatomi och våra orgasmer kan blir politiskt sprängstoff.
Jag ser hur klitorisorgasmer ställs mot g-punktsorgasmer. Jag minns hur kvinnorörelsen jublade när Hite-rapporten slog fast att klitorisstimulering är det lättaste och vanligaste sättet för en kvinna att nå orgasm. När g-punken "introducerades" på 1980-talet hyllade tidningen Playboy upptäckten och sa att nu är det slut på ”klitoristyranniet”. 
Kvinnor mot män i kampen om kvinnans orgasm. Lite patetiskt kan jag tycka.
Varför kan vi inte få njuta hur vi vill? Varför skulle det vara mer eller mindre korrekt att stimulera klitoris, g-punkt eller att helt enkelt få orgasmer helt utan fysisk beröring?

Den senaste veckan har svenska medier fyllts med artiklar som har rapporterat om en italiensk forskare som slår fast att g-punkten inte finns.

Den som nöjer sig med att läsa rubriken har lätt att få forskningsresultaten om bakfoten. Det som forskarna har kommit fram till är att det inte finns en specifik punkt som kan kallas för g – utan att det mer handlar om ett område, som om det stimuleras kan ge kvinnor orgasm.
Jag tycker det blir ganska fånigt när feminister säger att det är ju superbra med klitorisorgasm, med argumentet att de då inte behöver ha sex med någon annan för att kunna njuta. Mannen blir överflödig.

Vid tiden för Hite-rapporten – i slutet av 1970-talet – var det en viktig upplysning, eftersom Freud hade fört fram idéer om att mogna orgasmer sker inuti vaginan – och Hite-rapporten liksom normaliserade den njutning majoriteten av kvinnorna känner.

Lika fånigt tycker jag det blir när det kommer nya vågor av förståsigpåare som säger att klitorisorgasmen är förkastlig och att riktiga orgasmer är de som sker inuti vaginan. Då blir det som att mannens roll i heterosex återigen kommer i centrum. ”Riktig njutning kan en kvinna bara få under penetration.”

Vad är det som säger att en kvinna måste ha samlag för att få g-punktsorgasmer? Tantramassörer kan ganska lätt framkalla dem genom att göra en ”kom hit-rörelse” med två fingrar i det område som slarvigt kallas g-punkten.

Och varför uppstår överhuvudtaget diskussioner om g-punktens existens? Kan det vara för att män längtar efter att vara perfekta älskare och vill veta var den magiska punkten är för att på så sätt ge kvinnorna flödande orgasmer? Och vem är det som ska bevisa g-områdets existens eller inte? Är det män eller kvinnor?

Det som kallas g-punkten är ett område längs slidväggen som känns lite grand som en tvättbräda. När en kvinna är upphetsad är hon mottaglig för beröring – ganska kraftig – på det området och efter lite träning kan detta ge henne orgasmer som känns på ett annat sätt än orgasmer som bygger på klitorisstimulering.

Kvinnors kön är lika olika som ansikten och det gäller både de synliga delarna – vulvan – och de inre delarna – vaginan. Vaginor är olika djupa, olika våta, g-området sitter lite olika på olika kvinnor. Men det finns också fler områden inne i vaginan som kan ge njutning. Man talar om a-punkten och stimulering av livmodertappen, till exempel.

Jag tänker så här: Ju fler möjligheter vi hittar att njuta, desto bättre. Det är så viktigt att kvinnor själva vet vad de njuter av och har koll på sin egen anatomi. Då finns möjlighet att välja… vilken slags stimulering vill jag ha just nu? Vilken njutning eftersträvar jag i det här ögonblicket?

Jag skulle ha kunnat göra ett inlägg som går in mer specifikt på kvinnans orgasmanatomi, men det tar jag en annan gång. Vill du lyssna på ett väldigt bra timslångt program om g-punkten, lyssna på Kropp och själs program som sändes nyligen.Related

sex 3281036448650534083

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item