charlotterudenstam

Ny serie: Detta kännetecknar lyckliga par (6)

Ur filmen "Härifrån till evigheten" Lyckliga par drar sig inte för en snabbis. Men de prioriterar också att då och då satsa på ...

Ur filmen "Härifrån till evigheten"

Lyckliga par drar sig inte för en snabbis.
Men de prioriterar också att då och då satsa på romantiskt eller äventyrligt sex .
Så visar de att de verkligen älskar varandra.

Jag minns en gift kvinna som en gång om året tog bilen till Ystad och där satte sig på färjan till Bornholm. Uppe i baren såg hon på håll en vacker man, som hon långsamt närmade sig och slog sig i slang med. Det var nog den vackraste mannen hon hade träffat. De började prata och hon kände hur det började hetta i kinderna. Detta var verkligen en man hon ville lära känna bättre. Han bjöd henne till bords och de samtalade precis så där som nyförälskade gör. De som betraktade dem på håll såg säkert att de utstrålade förälskelse. Hon tittade in i hans ögon och tänkte på sex och hans blick svarade ja. Vad få la märke till var att de hade likadana vigselringar. Detta var deras sätt att möta varandra på nytt och se om attraktionen fanns kvar.

Den här sanna historien är ett exempel på den sjätte ingrediensen i det som kännetecknar lyckliga par. De ser till att ha speciellt sex ibland. Kanske gör de något särskilt av sin bröllopsdag.

– Det handlar inte i första hand om att romantiskt sex knyter dem närmare till varandra, det handlar mer om att visa att man tycker att kärleken är värd en extra ansträngning, säger läkaren och sexologen Laura Berman.

Och hur just du skulle göra en sådan ansträning vet bara du. För någon kan det handla om att ta in på hotell, för andra att ha ett nytt sexigt nattline, för en tredje att ha en blinddate med sin partner.

– Genom att göra den där ansträningen sänder du ut signalen att du fortfande bryr dig om din partner, säger Berman. Den senaste forskningen visar att en nyckel till sexuell tillfredsställelse är att ha en känsla av sexuellt äventyr.

Så om du till exempel planerar ett romantiskt äventyr kan spänningen i det ge er stimulans, en hormonell stimulans.

– Att sova på nya lakan, pröva en ny ställning eller något annat nytt stimlerar hormonet dopamin, det hormon som gjorde att ni började känna er beroende av varandra när bi var förälskade, säger Berman.

Related

äventyrlig 2362532012408249017

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item