charlotterudenstam

7 nycklar till en bra kärleksrelation. 2. Ta initiativ till förändring.

Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De...
Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De vill bidra till medvetna kärleksrelationer och här är deras sju tips om hur du lyckas göra det.
Här kommer den andra nyckeln.

2. Var förändringen du vill ska ske.

Många relationer faller sönder för att vi skyller på varandra. Då kan du välja att göra på ett nytt sätt: Vänta inte på att din partner ska göra något på rätt sätt utan ta initiativet själv. Frågade dig själv hur du kan vara generös istället för att vara dömande.  Använd din röst och dina handlingar för att visa din kärlek istället vad du är besviken över.


Hur många gånger har du tänkt att det här hens fel? Hur många gånger har du irriterad dig över din partner? Hur många gånger har du tänkt att om bara hen skulle ändra sig så skulle allt bli bra? Hur många gånger har du önskat att hen kunde läsa dina tankar och sedan blivit besviken på att det inte har hänt?

Det där sättet att tänka och känna är att lämna över ansvaret till den andre. Det innebär samtidigt att du släpper ditt eget ansvar. Och det innebär samtidigt att du släpper makten om verkligheten. Det blir den andre som styr, enligt ditt sätt att se. Det är också ett sätt att tänka där du riskerar att ta på dig en offerroll... Du är utlämnad till hans eller hennes goda vilja.

Men har du tänkt på att du verkligen inte kan förändra någon annan? 
Bara tänk tanken att alla människor skulle vara som du vill att de skulle vara? 
Då skulle förmodligen varenda en behöva förändra sig bara för att en enda människa skulle bli riktigt nöjd: Nämligen du? 
Och när jag säger det på det sättet blir det så uppenbart, eller hur, att den enda du kan förändra är dig själv?

Det intressanta är att om du ändrar din hållning, din position, så kan den förändring du gör leda till att saker sätts i rullning eller rotation... vilket kan leda till nya spännande saker.

Så istället för att lägga över ansvaret på din partner, så fråga dig vad du själv kan göra: 
Kan du välja något annat än att döma hen? 
Hur kan du visa kärlek istället för att klaga över vad du blir besviken över?

Och om du redan har börjat tillämpa det första tipset... detta med att säga några kärleksfulla saker till din partner varje dag... så kanske du redan har börjat märka att det förändrar något. Och kanske är det så att den detta påverkar i första hand är du själv? Det är skönt att vara kärleksfull och visa kärlek.

Den första nyckeln finner du här.

Här svarar jag på en fråga om vad du kan göra när ni har svårt att lyssna på varandra: 

Related

Robert Gass 8380228905941615926

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item