charlotterudenstam

7. nycklar till en bra kärleksrelation. 3. Lyssna intresserat på din partner.

Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De ...


Judith Ansara och Robert Gass är amerikaner som arbetar med kärlek och relationer under devisen ”helig förening” (sacred union). De vill bidra till medvetna kärleksrelationer och här är deras sju tips om hur du lyckas göra det.
Här kommer den tredje nyckeln.
(Här kan du läsa om den första och den andra).


Den här gången handlar det om att lyssna, något som många kan tycka är svårt i denna stressade tid. Det är så lätt hänt att huvudet är fyllt av egna tankar, att det är svårt att faktiskt lyssna på den du har framför dig - och att lyssna utan att planera din nästa replik.
Träna på att lyssna närvarande och medvetet. Försök att verkligen höra vad din partner säger. Det kommer att stärka er relation.
Så här föreslår Ansara och Gass att ni kan göra.


Utveckla din förmåga att lyssna

Sätt av tid varje vecka för att lyssna på varandra. 
När det är din tur, gör inget annat än att verkligen vara uppmärksam, kom varken med förslag eller dömanden och upprepa vad du hör: 
(Till exempel: Jag hör att du är upprörd.) 
Att verkligen lyssna till din partner och spegla tillbaka hans tankar och känslor till honom stödjer honom att lösa sina egna problem. Det bygger också er medkänsla.

En metod som du kan använda är det jag kallar för femminutare:

Related

Robert Gass 7439076151228524644

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item