charlottecronquist

Vad hindrar dig från att leva ditt liv fullt ut?Om det är så att livet sker nu, vad är det som hindrar dig från att leva det fullt ut just nu?
Vilka ursäkter använder du för att slippa gå för din målbild? Hur lycklig blir du av att låta bli att göra det?
Wayne Dyer har listat 18 ursäkter människor använder - kolla in hur många av dem som är dina.


Det är lätt att grotta ner sig i hinder och svårigheter. Men vad skulle hända om du kunde befria dig från gamla mönster, gamla tankar, dåliga vanor och ursäkter och istället välja att leva ditt liv, fullt ut?

Wayne Dyer gör en lista på ursäkter vi använder för att inte sätta igång och göra det vi innerst inne vet är vår uppgift, vår vilja, meningen med vårt liv. Det finns säkert också en massa saker du låter bli att göra och ursäktar dig med listan nedan. Låt mig bara ta ett exempel.

Det är ganska vanligt att folk säger att de inte kan sluta röka för att det är för svårt. Vänd på det: Egentligen är det svårare att röka. Du måste ha pengar, du måste ha cigg, du måste ha askkoppar, din hälsa påverkas negativt, dina kläder luktar, dina händer luktar, somliga vill inte vara nära dig när du har rökt, andra är allergiska mot tobaksrök. Det allra enklaste är – egentligen – att låta bli. (När jag själv slutade röka för åtta år sedan var det sådana som blev provocerade när jag veckan innan skrev på Facebook: Om en vecka är jag rökfri. ”Hur kan du veta det?” För att jag har bestämt mig. Jag hade inte längre några ursäkter för att röka.


Titta igenom listan. Vilka brukar ta till? 

1. Det är för svårt.
2. Det är förenat med risker.
3. Det kommer att ta lång tid.
4. Familjen kommer att bli tokig.
5. Jag förtjänar det inte.
6. Det är inte min natur.
7. Jag har inte råd.
8. Ingen kommer att hjälpa mig.
9. Det har inte hänt tidigare.
10. Jag är inte tillräckligt stark.
11. Jag är inte tillräckligt smart.
12. Jag är för gammal eller inte tillräckligt gammal.
13. Reglerna tillåter det inte.
14. Det är för stort.
15. Jag har inte energin.
16. Det är min personliga familjehistoria.
17. Jag är för upptagen.
18. Jag är för rädd.

Så vad händer om du vänder på de här ursäkterna och säger eller tänker:
Det är svårt och jag klarar det.
Jag kommer att skaffa pengar.
Det spelar ingen roll vad familjen tänker.
Det är fantastiskt att vara först med något.
Jag prioriterar så jag gör rätt saker etc.

Ett skäl till att du låter ursäkter hindra dig kan helt enkelt vara att du tror att du inte är värd att leva ditt liv på dina villkor. Du kan få hjälp att komma ut den typen av tankar, till exempel genom att gå min onlinekurs Ta makten - som ger dig många verktyg för ett lev som DU.Här läser du mer om kursen Ta makten.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

världen 3710653068583928927

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Älskar vändningen på "det är svårt att sluta röka" och gillar din inställning kring att välja att bli rökfri. Känner igen det, fast jag aldrig rökt en cigg i mitt liv - men det finns annat jag velat, och beslutat mig för, att sluta eller börja med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag anar att du hört många säga att det är omöjligt att börja eller sluta med något...

   Radera
 2. Spännande tankar.. Själv har jag snart varit rökfri i 10 år.. jag bestämde mig bara efter 15 år för att jag inte skulle vara rökare längre. Det var en "stämpel" jag var klar med. Inte ångrat det en dag. Ha en skön dag /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen skönt att vara rökfri - och slippa ha ursäkter för att fortsätta röka. Jag minns en man som hävdade att han valde nikotin - snus och cigg - för att "han tyckte om det". Han avfärdade sitt beroende... men gick inte att tala med förrän han fått första prillan, ciggen och kaffet... Detta med förnekelse är ju en slags ursäkt det med, slår det mig.

   Radera
 3. Bra inlägg! Om jag får säga det själv så tycker jag att jag själv är ganska bra på att leva mitt liv som jag vill men det har ju krävts lite träning för att våga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för de allra flesta krävs det en del träning. Men då och då kommer det ändå en ursäkt i vägen för mig, någon rädsla som gör något svårt. Då är det en fördel att kunna se att det ganska ofta är jag själv som ser hinder och skapar ursäkter... och då kan det vara lättare att verkligen göra det. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item