charlottecronquist

22. Emma Öberg vill frigöra det allra heligaste! Möt henne i #charlottepodden

Jag möter Emma Öberg första gången 2012 eller 2013. Hon driver Yoga Mangalams kursgård nära Tvååker i Halland. Vi kommer att stöta på varandra flera gånger under det året, eftersom jag är med och håller i en längre utbildning om sexualitet och medvetenhet där.
Många gånger har jag suttit i den före detta skolsalen och fascinerat tittat på den stora gongen som står i ett hörn. Jag har också ett starkt minne av att stället saknade kaffebryggare, eftersom kaffe liksom inte ingår i den yogiska traditionen.
För mig står Emma Öberg mycket för det yogiska, jag vet att hon är kundaliniyogalärare och att också den yogiska vokabulären är hennes. Under senare tid har jag lagt märke till att det inte bara handlar om yoga, utan att Emma också fördjupat sig i vagninans mysterier. Och om bara en kort tid (23 januari 2020) startar hon en omgång med onlinekursen Free the vagina, där kvinnorna som deltar bland annat får träna med jadeägg.
Vi möts en höstdag hemma på Ståltrådsvägen och det verkligen bubblar ur henne.
Hon har en bakgrund som politiskt aktiv, i bland annat Greenpeace och du kommer att få höra henne nämna det innan själva poddsamtalet startar.
Möt en kvinna med djupt engagemang och med stor kunskap i den yogiska traditionen, som hon kallar dem.
Här kan du läsa mer om kursgården Yoga Mangalam.
Här kan du läsa mer om Free the vagina.VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt.
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.
I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta.

 • Jag blir oerhört tacksam om du gör det.Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
 • Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har löst att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 8580721138622758930

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Wow! Vilken kurs hon drar igång - jättespännande!

  (ja, kaffet är väl enda nackdelen med yogan ...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bland det första de fick göra när vi kom dit, var att inhandla en kaffebryggare.

   Radera
 2. Men jösses vilken härlig bild på er två! Den skriker autenticitet och glädje! Ni följer båda er passion och bidrar till en kärleksfullare värld. <3 Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det... det behövs många kärlekskrigare!

   Radera
 3. Det tog slut 19.56, det lät som att det tog slut mitt i en mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Bengt! Ibland blir det inte helt nedladdat, så nu har jag fixat det!!

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item