charlottecronquist

Hur kan män hata kvinnor?Jag läser en lång artikel i DN om incel-män som hatar kvinnor och som är beredda att döda dem.
Hjärtat krampar när jag läser det.
Och jag undrar hur det kommer sig att detta hat växer sig starkare.


Det finns tydligen en växande grupp män som lever i ofrivilligt ceilbat. På engelska kallas de incel (involontary celibate). DN beskriver hur en del av dem sitter hemma framför sina skärmar, är ute på webbsidor där de göder varandra med hat mot kvinnor. 
Hur kunde det bli så?
Vad är det som gör att den person som upplever att livet inte är som det ska, riktar hatet mot andra? Hur är det liksom möjligt att välja att rikta det mot halva mänskligheten?
När något inte fungerar i mitt liv, så ställer jag frågan: Vad kan jag behöva förändra hos mig själv, för att det ska bli bättre? Som jag ser det finns det bara en person jag kan förändra och det är mig själv. Jag kan ändra beteende, tankar, värderingar, förhållningssätt och en väldig massa andra saker.
Men om det kommer ett gäng män som säger: ”Du ska dö för att jag inte får ligga (med dig eller andra kvinnor)” Då känns det som att det är ett kraftigt logiskt felslut.
Hur kan det vara någon annans (kvinnornas) fel att en person inte får ligga? Hur kan man lägga ansvaret utanför sig själv?
Det är just det jag ofta ser - att många placerar ansvaret för hur man känner sig någon annanstans än i. sig själv - och så projicerar man ut det där självhatet på andra. Det är så tragiskt.
Tänk om de där killarna kunde börja med lite självrannsakan istället? Tänk om de kunde se på sig själv med kärlek? Det är jag säker på skulle spara många kvinnoliv och mycket lidande hos både män och kvinnor. 

När jag läser sådana nyheter, förstår jag varför jag kallar mig #kärlekskrigare. Hat kan tyvärr vara smittsamt, men jag hoppas kunna smitta så många som möjligt med kärlek.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Ett sätt att smittas av kärleksbacillen är att läsa mina böcker. 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap, handlar precis om att börja leda sitt eget liv och ta sitt eget ansvar. Du kan köpa den som pappersbok, pdf eller ljudbok.
Även mina andra böcker, kan bidra till att du känner dig mer kärleksfull. Du hittar dem på min hemsida!

Related

världen 1312664499206236770

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Åh, intressant ämne. Jag hörde på en podcast när metoo-debatten härjade som värst att mycket hat mot kvinnor skulle bli bättre om män förlät sina mammor. Underförstått att det är vi mammor som har sårat männen när de var små. Vad tror du om den tanken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingela, jag tänker att det är mer komplicerat än så. Jag som mamma har gjort fel en massa gånger, jag har goda intentioner, men något landar fel och då kan någon - tex ett barn känna sig sårad. Men som jag ser det gör jag inte känslor i andra, ingen gör känslor i andra. Däremot kan vi hantera våra egna känslor. Tänk om en man kunde se på sin mamma med förlåtande ögon, se att hon gjorde så gott hon kunde etc - istället för att tänka att mammor medvetet skulle såra sina barn. Vi är människor, vi har brister - och vi har möjlighet att ta ansvar för oss själva. När vi lägger ansvaret för andras reaktioner eller känslor på oss själva, kan det på ett sätt innebära att vi förminskar dem, genom att inte låta dem ta eget ansvar.

   Radera
 2. Ja, så tänker jag också. Att det är bara vi själva som kan ta ansvar för våra känslor.

  SvaraRadera
 3. Alltför vanligt, tyvärr, att många människor lägger ansvaret på andra och utvecklar ett hat. Ja nog är det brist på kärlek till dig själv. Tack för att du smittar med kärlek ❤

  SvaraRadera
 4. Jag tror som Yvonne att det är brist på kärlek till sig själv. Sen är det ju så mycket lättare att lyfta över allt personligt ansvar på någon annan. Så länge man gör det kan man skylla på någon annan att man inte lever det livet som man vill. Fortsätt du att kärlekskriga! Det behövs verkligen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att just självkärleken kan vara så problematisk... tänk när vi är snällare med oss själva.

   Radera
 5. Hur kan män hata kvinnor och ändå vilja ligga med dem? Om man hatar någon vill man väl inte ha med den att göra. Jag älskar kvinnor, men det måste vara ömsesidig attraktion, lust och vilja om det ska bli något, annars får det vara. Sedan kan man ju umgås utan att ligga också.

  SvaraRadera
 6. Kvinnor kan ju också lägga ansvaret på andra i de situationer de själva missgynnas i.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item