charlottecronquist

Lekfull tantra: Fyll dig själv med energi!


Den här bilden är tagen ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet".
Du ser de tre ballongerna, fyllda med energi.
Du kan också komma mer i kontakt med din energi, se till att den flödar - och att den växer sig stark.
Här berättar jag mer om hur jag upplever energi. Du kanske känner igen dig?


Energi är ett knepigt ord att använda, för det kan betyda lite olika saker, och ibland ses som något flummigt. Nu ska jag försöka sätta ord på vad energi är i de här sammanhangen. Och jag inser att det inte är helt lätt. För du kan uppleva energi på ett sätt, och jag på ett annat.
Jag brukar uppleva min energi på lite olika sätt.
Energi som vibrerar. Min kropp sätts i rörelse och den där rörelsen, vibrationen kommer inifrån. Andra kan märka det om de till exempel ger mig en kram och känner vibrationen i min kropp, ibland kan energin vara så stark att kroppen går i självsvängning. Jag kan till exempel titta på hur min mage guppar upp och ner alldeles av sig själv.
Energi som skapar en känsla av motstånd och som ger en möjlighet att känna andras energi. När du gnuggar händerna mot varandra, så att de börjar bli varma, och sedan släpper taget om dem, kan du känna som ett motstånd mellan händerna. Det är energin. När dina händer är fyllda med energi kan du ge andra energiberöring, det vill säga hålla händerna en liten bit ifrån den andra personens kropp och så röra dem, som om du masserar kroppen. Då kan den energi du har i din kropp, sätta igång svängningen eller vibrationen i den andra kroppen.
Energi som rörelse, som kraftfullhet, som styrka. Du kan också känna din energi när du till exempel dansar eller hoppar och du är med kroppen i dess rörelser. Då kan det kännas som att det bubblar i hela kroppen. Om du lägger till rörelser av typen vicka eller rulla på höfterna, kan det också vara lättare att börja upptäcka din sexuella energi, det är som att kroppen efter ett tag tar över och börjar röra sig, utan att din vilja är med, det är som att den får eget liv.
Min erfarenhet är att det också är bra att lägga märke till fötterna, att gärna hoppa och skutta, eller dansa så att fötterna tar ordentligt i marken eller golvet. Då kan det kännas som att energin förstärks och att jag också får hjälp av Moder jord att ta in mer energi och öka känslan av liv och kraft i mig. Det kan skapa en bubblande glädjekänsla och att det mesta är möjligt.
Energi som kåthet. Självklart kan de här tre sätten att känna energi upplevas samtidigt. Min erfarenhet är att det sker lättast när jag är med någon som är närvarande med mig, som känner in mig och där våra kroppar gillar varandra. 

Det finns fler sätt och dessa var de första som kom upp i mitt sinne just nu.
Det är härligt att leva ett liv där energin verkligen får plats och får möjlighet att expandera. För mig är det som att livet blir rikare, jag känner min livsenergi, som samtidigt är min sexuella energi. Allt hör liksom ihop.

Vill du komma mer i kontakt med livet och energin i dig, vill du möta vibrationen i dig och andra och vill du utforska hur närhet och beröring kan kännas i dig - ja då är Lekfull tantra något för dig? 
Köp boken Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet, direkt av mig (så får du en personlig kärlekshälsning) eller i nätbokhandeln. Och kom i håg att höstens sista Lekfull tantra-kurs i Stockholm sker 7-8 december - det finns några platser kvar.
Kursen sker under trygga former, där dina gränser respekteras och där du får göra många praktiska övningar. 

Köp boken genom att swisha 275 kr till 1234 76 22 09 - kom ihåg att ange din postadress så jag kan skicka den till dig.
Köp en plats på kursen genom att swisha 2500 kr till 1234 76 22 09 och ange tantradec. 
Andra sätt att betala hittar du på hemsidan.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 6263354515503999374

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Jamenjaaa! Här du helt rätt i, att energi kan vara så olika saker. Jag tänker nog oftast på energi som det du beskriver som rörelse/styrka. Men energier i ett rum kan ju också bli väldigt tydligt.

  Spännande reflektioner, tack för dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan nog komma på fler sätt att uppleva energi också... Egentligen är vi väl energi?

   Radera
 2. Alla ord vi använder oss av har olika betydelse för oss beroende på våra upplevelser. Så intressant! När vi är medvetna om detta så ökar också förståelsen för varandra.

  Älskade verkligen liknelsen med ballongerna! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ballongerna, de är bra. Jag tänker också att det ibland blir lättare att förstå vad som händer i kroppen, när jag har möjlighet att sätta ord på det.

   Radera
 3. Jag har nyligen börjat reflektera just kring ordet energi, men då i relation till "i behov av vila". Dvs, det är vanligt att säga efter en lång dag "Jag är helt dränerad på energi". Men jag är inte hundra på att det alltid stämmer. Kanske är jag helt enkelt bara trött, och i behov av vila. Jag kan ju ha gjort något som ger mig energi, men som tar kraft liksom, så trött blir jag, men ändock så ger det mig energi.

  Hm. Svårt formulera i skrift, när jag inte riktigt tänkt klart kring det. Men tack för att jag fick provskriva lite. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det där spännande Helena! Det kanske är så att det också finns en vila-energi, som är lite mindre synlig. Tror också att sömnen drar upp Duracell-kaninen, så den är redo att leka för fullt när morgonen kommer.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item