charlottecronquist

39. Sista planet från New Dehli - Frida Persson reste under coronapandemin #charlottepodden




Ungefär samtidigt som jag landade på Arlanda efter fem veckors vistelse i Sydafrika, satte sig Frida Persson på planet till Indien, där hon skulle spendera månader.
Coronaviruset var redan känt, men WHO hade ännu inte klassat viruset som en pandemi.
Och inte ens i sin vildaste fantasi kunde Frida tänka sig att nästa hela världen skulle gå i lock down-mode.
Men det var precis vad som hände.
Frida befann sig på ett ashram i norra Indien och det blev allt mer osäkert om eller hur hon skulle kunna ta sig hem till Sverige.
Jag tycker det är så intressant att få vittnesmål från den märkliga tid vi lever i. Med stängda gränser och begränsad röresefrihet för människor. Hur är det att befinna sig långt långt hemifrån i den situationen?
Jag bad Frida berätta, för att vi tillsammans ska minnas den här tiden.
Just nu befinner sig Frida Perssson i en liten stuga i Blekinge och det här samtalet sker via zoom - och ibland svajar ljudet lite. Men det får det vara värt, för berättelsen är viktig.
Frida är för övrigt en före detta lärare som ger sig ut i världen för att finna kärleken och den resan har tagit henne till många platser på jorden. Och just nu är den platsen alltså hemma i Sverige.
I dag hjälper Frida Persson människor som vill komma i kontakt med glädjen i sig. Hon ger sessioner och du hittar mer om henne här: https://www.happinesswithsuccess.com/index.html




VARFÖR #CHARLOTTEPODDEN?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.

En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.

När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig.
Därför innehåller podden i första hand två sorters avsnitt. I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.

Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok.
Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden läser jag upp kapitel och reflekterar kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.

I intervjuavsnitten kommer du att möta personer som inspirerar mig på något sätt och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit.
Världen behöver mer kärlek.
Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer  

Related

charlottepodden 333429268734010791

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Men vilken grej - att resa för att hitta kärleken :-)

    Och ja, så osannolik tid vi lever i. Helt galet! Fint att du tar upp det i podden!

    SvaraRadera
  2. "Jag tycker det är så intressant att få vittnesmål från den märkliga tid vi lever i. Med stängda gränser och begränsad röresefrihet för människor. Hur är det att befinna sig långt långt hemifrån i den situationen?"

    Ja! Viktigt!
    Har andra vänner som också fastnade, i Indien, på en segelbåt, i Frankrike, i Sydamerika. Väldigt udda koncept på något vis, så långt från det som vi vant oss vid, att hela världen är nåbar på någon-några dygn bara!

    SvaraRadera
  3. Jag får också möjlighet att reflektera kring hur vi lever nu ... kanske det där med hemmavid är underskattat?

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item