charlottecronquist

40. Magnus Helgesson: Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst #charlottepodden


Magnus Helgesson

Förra våren ringde jag upp Magnus Helgesson för första gången. Mannen som svarade lät så oerhört glad, vänlig och tillmötesgående och jag anade direkt att jag hade ett intressant uppdrag framför mig.
En dag senare hämtade han upp mig, körde norr om Stockholm till ett konferenshotell där han skulle tala inför ett femtiotal chefer i en större organisation.
På vägen dit hann jag får många inblickar i hans liv och det projekt han ville att jag skulle delta i. Mitt uppdrag var att hjälpa honom att skriva boken "Äg ditt liv".

Magnus Helgesson startade sitt första bolag vid 12, var miljonär vid 21 och började vid 23 bygga upp restaurangkedjan Harrys. Nu är han femtio, är älskad föreläsare om ledarskap och arbetar som mental coach och missionen är att hjälpa så många som möjligt.
2020 kom boken "Äg ditt liv - annars gör någon annan det". 
Du möter honom i ett samtal med Charlotte Cronquist, som under 2019 arbetade med Magnus bokprojekt. Och du som lyssnar kommer att få en gåva. 
Magnus Helgesson och Charlotte Cronquist

Nu ligger boken framför mig på skrivbordet. Under det halvår som följde på vårt första möte träffades vi många gånger. Jag intervjuade Magnus flera gånger, jag läste det material han skrivit, jag gick igenom hans coachingprogram IF SHAC och i slutet av året var boken klar.
Det var ett fantastiskt samarbete, kantat av utmaningar olika slag, att arbeta med Magnus gav många insikter och berikade mig på många sätt.
Han är en man fylld av berättelser och erfarenheter, en man som lärt sig vikten av att vara uthållig och aldrig ge upp och han är som en katt - han landar på fötterna, även när det ser riktigt knepigt ut.
Jag visste att jag en dag ville bjuda in honom till #charlottepodden och låta honom tala lite vid sidan om föreläsningsspåret. Så du kommer att få höra Magnus berätta om sin syn på tro, hopp och kärlek.
Ibland tänker jag att jag är en typisk leverantör. Jag är fantastisk på att leverera material och att göra det i tid. Jag är också bra på att inspirera andra. Och där ser jag likheter mellan Magnus Helgesson och mig själv. Men Magnus har något som jag saknar. Han har visioner om att bygga stort, han ser entreprenöriella möjligheter nästan var som och han ser till att nå i mål. Redan som barn, när han ville bli miljönär, bestämde han sig för att vara en vinnare - och en vinnare ger aldrig upp.
Magnus lyssnar på människor som har egna erfarenheter, som har gjort en resa och som kan berätta om det. Och när han kom på idén att hjälpa andra på ett mer organiserat sätt, så valde han självklart att utgå ifrån egna erfarenheter och det han lärt sig, genom erfarenhet på den egna vägen mot framgång på olika områden.
Och det är de erfarenheterna han delar i boken "Äg ditt liv - annars gör någon annan det" - som jag hjälpte honom att skriva. Och för dig som själv vill äga ditt liv, och inser att läsa en bra bok bara är början, så har han skapat ett digitalt coachingprogram som heter IF SHAC - Bli din egen mentala coach. Går du igenom det får du dels möjlighet till självreflekton och verktyg som, om du använder dem, kommer att göra att du också äger ditt liv - och når framgång på det sätt du definierar att vara framgångsrik.
Du kanske undrar vad rubriken "Älska mig som mest, när jag förtjänar det som minst" innebär? Det är ett av Magnus Helgessons mantran. Oavsett vem du är och vad du strävar mot, så är du en helhet, du är någon som ibland gör tokigheter och som ibland misslyckas. Och då är det viktigt att du är snäll mot dig själv och att de som möter dig också kan möta dig där du är. 

Lyssna på det här sprudlande samtalet mellan Magnus Helgesson och mig. 
Ta chansen att få en sammanfattning av boken helt gratis - och du förstår väl också att en superentreprenör som Magnus Helgesson också har ett erbjudande till dig. Du får 25 procents rabatt på det låga introduktionspriset på coachprogrammet Blir din egen mentala coach. Läs mer här.  : magnushelgesson.com/charlottepodden


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Jag vill hjälpa dig!

Charlottepodden är ett av mina bidra till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.
Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.
I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.
Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du för lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande.

Du kan hjälpa mig!

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.
Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Tack för att du har läst ända hit. Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Related

charlottepodden 1862633904023418726

Skicka en kommentar Default Comments

  1. "Ibland tänker jag att jag är en typisk leverantör. Jag är fantastisk på att leverera material och att göra det i tid. Jag är också bra på att inspirera andra. Och där ser jag likheter mellan Magnus Helgesson och mig själv. Men Magnus har något som jag saknar. Han har visioner om att bygga stort, han ser entreprenöriella möjligheter nästan var som och han ser till att nå i mål."

    Intressant!

    Jag kan se likheter med båda två. Jag HAR haft storslagna drömmar och visioner, och har också agerat på dem, om än inte nått i mål med den tilltänkta visionen direkt. Men samtidigt... så är jag nog mer som du, en leverantör i det lilla, på något vis.

    Och kanske är det som det ska - alla är vi olika, går igång på olika saker, och mångfalden människor emellan gagnar oss alla.

    SvaraRadera
  2. Jag tänker att din reflektion är klockren!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item