charlottecronquist

När njuter du av livet?


Så är sommaren här, med värmen, med ljuset och färgerna.

Jag får lust att bara lägga mig ner där jag är och andas in alla ljuvligheter.

Och inom mig hör jag den gamla slagdängan ”vår bästa tid är nu”.


Sedan jag tog in innebörden av ”livet sker nu” har något hänt med min perception. Jag vet att tankarna för mig bort från nu. Att tankar skapar känslor. Att tankarna kan föda oro, ångest eller obehag. Att tankarna också kan föra mig till längtan och minnen av skratt och kärlek.
Men det är här och nu det händer. I varje nytt andetag väljer jag livet. Det är verkligen nu det händer. Oavsett hur jag känner mig i ögonblicket, oavsett vad jag tänker på.

Ofta kommer jag på mig själv med att glida i väg från ögonblicket. Tankarna tar mig blixtsnabbt någon annanstans. Ibland sker det för att jag leds lite just nu, det är en flykt. Ibland är det för att intensiteten i ögonblicket kan kännas överväldigande, ibland flyr jag därför från njutningen.

Och så hämtar jag hem mig. Återvänder till nuet. Lägger märke till sinnesintrycken. Släpper taget om allt det som inte finns just här, just nu.

Jag tar emot sommarens alla dofter, alla intryck och jag inser att jag är en lyckligt lottad människa, eftersom jag kan uppleva skönheten och njutningen också i det mest vardagliga, det mest uppenbara, det som ofta bara passerar obemärkt förbi.



Så nu ska jag ut i sommaren och njuta av att vara och av det som vill hända.

Passa på att njuta du också. Det är enklare än du tror.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Jag tar emot coachklienter via zoom större delen av sommaren. Här kan du läsa mer: https://www.charlottecronquist.org/coaching

Related

livet 3758470740596945495

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item