charlottecronquist

En perfekt dag för ett morgondopp i sjönFönstret står på glänt och jag känner doften av fläderblommor.

Jag tittar ut och ser en blå himmel.

Klockan har just passerat åtta och jag längtar ut.

Så jag frågar: Ska vi ta ett morgondopp?


Några minuter senare går vi i bara foppatofflorna bortåt Ulvsundasjön. Vi passerar flera fläderträd vars blommor doftar berusande. Det är en ymnighet i blomställningarna jag sällan sett. Jag fylls av naturens skönhet.


Det är som att jag i denna sommarmorgons långsamhet har lättare än vanligt att se och vara i naturen. Det är som att vi är sammankopplade. Jag ser gräsen som nästan glittrar i morgonsolen. Jag ser sjön där borta som bara väntar på att öppna sin famn för oss.

Vi väljer vägen över klipporna. Jag fylls av en så stark kärlek. Tänker att jag är så lyckligt lottad som kan bo bland skärgårdsklipporna nästan mitt i stan. 

Det är nästan stilla. Han går några meter ifrån mig. Blir som en siluett mot solen. Jag tar djupa andetag. Älskar honom. Älskar allt just nu. Det är så vackert!

Vi kommer ner till bryggan. Den är helt tom. Det finns en chans till ett nakendopp.

Jag ber honom dyka i och han gör det. Jag ser hur hans kropp skär igenom vattenytan och hur han sen tittar upp, som en liten säl nära bryggan. 

Jag tar av mig de få plaggen och går långsamt nerför stegen. Möter sjöns vatten. Det är uppfriskande, men ändå skönt. Jag piper lite, åmar mig lite, och sedan kastar jag mig i och njuter sedan av att känna vattnet mot kroppen. Jag tar några simtag, vänder om och så dyker jag under ytan. Det är fullbordat.

Och i morgon fyller jag år. Denna ljuvliga tid, som känns extra ljuvlig just i år, i den här värmen, i ljuset, i närheten till naturen. 


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Tips från coachen:

Vill du öva upp din förmåga att vara i nuet och njuta av det? Läs mina böcker Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet eller 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap.

Eller ta en coachingtimme med mig! 

Related

livet 229824649302637468

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Uuuunderbart! Och jag undrar: vilken morgon är inte som gjord för ett morgondopp ;-)

  Sign. sälen ...

  SvaraRadera
 2. "Tänker att jag är så lyckligt lottad som kan bo bland skärgårdsklipporna nästan mitt i stan."

  Ja - ni bor verkligen fantastiskt!!

  Och du - tänk, att livet kan l e v a s så till fullo som du gör!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item