charlottecronquist

Så är livet i flyttningens tid

Utrymmet krymper och flyttlådorna tornar upp sig.

Min intention är att varken stressa eller skynda under den här flytten.

Jag hoppas att det leder till att jag gör saker i god tid.

Men det är lite utmanande när flyttlådorna gör att det känns trångt runt mig.



Jag undrar hur många gånger jag flyttat i mitt liv. Många är det. Och jag märker hur det blir allt viktigare med något slags ordning i livet. Som att ordning i det yttre, tillåter mitt kreativa kaos.

Så jag försöker se till att någon del av hemmet är fredat. Att det känns lite som vanligt i köket, eller vid skrivbordet, eller i sängen - när vardagsrummet allt mer börjar likna ett Shurgardförråd.

Tror det där längtan efter ordning (som förmodligen inte kommer att leda till pedantism) delvis har att göra med att det är så tråkigt att leta efter saker. Var la jag nycklarna/glasögonen/hörlurarna nu igen? 

Och när hemmet läggs ner i lådor så finns ju alla möjliga chanser till kaos  - så därför märker jag kartongerna hjälpligt. 

Jag märker också att kontrollbehovet tittar in genom dörrspringan. De kartonger jag börjar fylla vill jag fylla klart. Så att jag åtminstone har en minnesbild av innehållet. Så får sambon packa andra (och det släpper jag kontrollen över). Så vi samskapar flytten, en låda i taget. En nedtagen hylla i taget. En tömd garderob i taget.

Och jag inser att detta lite mindre lebensraumet bara är en övergång, en förberedelse för transitionen från en liten lägenhet till en större. 

Just nu kan jag inte se mig i solen på den nya stora balkongen. Jag funderar mer på vad jag ska svepa in tallrikarna i nu när tidningspappret är slut.

Och även om längtan till det nya finns här, ständigt närvarande, är det ändå lite som att vara höggravid med ett friskt barn - något nytt och spännande väntar efter födelsen.



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Related

livet 1176386663011645806

Skicka en kommentar Default Comments

  1. "Som att ordning i det yttre, tillåter mitt kreativa kaos."

    Tror det ligger mycket i det. Kanske är därför jag just nu söker ordning i mitt yttre, genom att ha påbörjat en repeat-cleanse 4 expansion 5 år efter min första vända.

    Tycker du/ni har en sund inställning till flytten, det låter klokt, och vist, och jag tänker att du/ni kanske har glädje av dagens blogginlägg: https://helenaroth.com/5-steps-in-honorable-closure/ För nog är det läge för honorable closure från detta ert minislott!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item