charlottecronquist

Vad gör du när andra bubblar över av känslor?Tårarna stiger i hennes ögon medan hon berättar. Jag håller hennes blick stadigt. Lyssnande.

Rörelsen kommer i vågor. Ibland väller tårarna över, rösten är lite bruten, och emellanåt är den kristallklar.

Det är som att tårarna i ögonen berättar den essentiella i berättelsen. Hur den berör henne.Som coach möter jag människor som önskar förändring, eller tycker att något skaver. Och det är helt naturligt. Vi möts, jag lyssnar, jag tar in den andre personen och ganska ofta får jag en bild av en blomknopp som växer och öppnar sig för världen. Som att klienten, i vårt trygga rum, får modet att söka och finna djupen i sig själv. Det är fantastiskt att få vara med på de resorna.

Jag märker också att detta, coachingviljan i mig, får blomma i många sammanhang. Eller är det meditationen i mig? Den del av mig som har lärt mig att stilla lyssna. Den del av mig som både kan lyssna och förnimma den andre personen? Den del av mig som är kärlek och medkänsla.

Det kan hända när som helst. I andra typer av arbetsmöten, i intervjuer, där något glider in och blir personligt. Där den jag möter har behov av att uttrycka något som är sårbart för hen. 

Det härliga är att jag allt oftare kan välja att gå in i rollen som inkännande coach, utan krav på att komma med förslag till lösningar. Utan bara vara.

Självklart kan det hända också i privatlivet, att jag lyssnar på en vän i glädje, sorg eller frustration. Men då är det verkligen viktigt för mig att ”bara vara jag” och släppa den mer professionella rollen och helt enkelt vara medmänniska.

Ibland fascineras jag av att detta händer så ofta, att människor väljer att, inför mig, öppna sina privata rum och bli sedda där. Kanske beror det på att de uppfattar att det som sägs stannar mellan oss och att jag är där med mitt öppna hjärta? Och jag känner en stilla tacksamhet över detta. Att möta en annan, med de känslor som vill visa sig i stunden.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Behöver du själv coaching i denna märkliga tid? Jag tar emot på zoom - eller telefon om du så önskar - större delen av sommaren. Du kan få prova på för halva priset den första timmen, sedan blir det den normala taxan. 

Related

livet 4870660216057718160

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja. Du är verkligen en trygg öppen famn/själ att öppna upp sig för. En av dina (många) superkrafter!

    SvaraRadera
  2. Åh ja, det där coachtillståndet, som min coachtränare kallar det för... en meditation i inkännande lyssnande. Lyssnande utåt till den jag coachar, med alla sinnen, och lyssnande inåt till intuitionen som säger mig vilken fråga som kan föra ytterligare ett steg vidare, djupare. Eller om det är tid för varande i tystnad. Den talande tystnaden, coachens - och coacheens - bästa vän.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item