charlottecronquist

Veckans tantratips 28: Träna om din hjärnaHur mycket av det du gör eller tänker sker av gammal vana? För att du alltid har gjort så? För att "så gör man"?
Vad skulle hända om du åtminstone ibland började ifrågasätta dina tankar eller handlingar? Om du skulle vilja pröva något nytt?

Det är spännande att upptäcka vad som händer när du gör något på ett nytt sätt. Till en början brukar hjärnan trilskas lite. Den är van att köra runt på en bred motorväg och så vill du trampa upp en ny stig. Men om du fortsätter gå den stigen, kommer den att breddas och till slut kan hjärnan ha glömt bort den gamla motorvägen. Och du har lärt dig något nytt. Du kanske har blivit mer modig? Du kanske märker att det du trodde var läskigt eller farligt, i själva verket var spännande?
När du vill upptäcka tantra på djupet, livet på djupet, är det bra att vara medveten om den här möjligheten. Du behöver inte göra som du alltid har gjort. Du kan testa nytt. I början kan du känna motstånd, för att du lämnar din komfortzon, men ganska snart kan det nya kännas normalt. 

Vill du hålla någon i handen när du tränar om din hjärna? Jag har många års vana vid coaching och tar gärna emot dig. Vi möts i första hand på zoom.us och jag är flexibel med tiderna. En prova-på-timme kostar 500 kr och du betalar med swish (1234 76 22 09) och sedan kostar det 1000 kr/timme. Vill du göra ett längre åtagande, hör av dig, så skapar vi något bra för dig. Här kan du läsa mer om coaching: https://www.charlottecronquist.org/coaching


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantratips 7759751481605109586

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Igår träffade jag en pigg 90 åring som sa ungefär samma sak. Han sa att om man gör något på ett nytt sätt så tränar man hjärnan och man minskar risken att bli dement.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket klok 90-åring och inte förvånande alls att han var pigg!

   Jag älskar att emellanåt göra rockad i mina vanor, ändra, bryta, justera. Ta in nya, byta ut gamla. Vad gagnar mig, är en bra fråga att ställa sig!

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item