charlottecronquist

84. Vilken är din berättelse om "henne"? #charlottepodden

 


Det är tid för fred nu. Tid att sluta fred med oss själva. Tid att sluta titta på kroppen med skam. Tid att titta på kroppen med vänlighet. Tid att vara i kroppen. Tid att uppleva den. Tid att njuta i den. Tid för självacceptans på en djupare nivå.

Något som gjort så ont i mig så länge är kriget mot kvinnokönet som pågått så länge. Kriget som säger att hon är skamlig, att hon behöver restriktioner, att hon egentligen inte tillhör kvinnan.

På senare tid har jag också insett att det ibland finns ett krig också inom kvinnan. Det är ibland som att kvinnan själv har tagit över det skambeläggande som samhället serverar. Det är som att det finns en inre konflikt.

Jag möter kvinnor som är vänner med sitt kön. Men jag möter också dem som är arga på sitt kön. Som tycker att könet sviker, som tycker att könet borde vara med på noterna. Som önskar att könet ska känna lust.

Men vad händer om kvinnan är arg? Om det saknas en tillit mellan kvinnan och yonin? (Yoni är en vacker benämning på kvinnans kön, som används bland annat inom tantra). Jag är övertygad om att det är viktigt att kvinnor börjar acceptera hela sig, och även inkludera de allra heligaste delarna. Jag tror också det är viktigt att vara intresserad av att skapa en tillitsfull relation mellan kvinnan och könet.

Och kring de sakerna talar jag i dagens avsnitt av #charlottepodden.

Vad är din relation till din yoni? Vad skulle hända om du lyssnade till henne?JAG VILL HJÄLPA DIG! 

Charlottepodden är ett av mina bidrag till en mer kärleksfull värld. Kärleken startar inne i oss själva och därför vill jag med, med den här podden bidra till att du känner större kärlek och självacceptans... för den som älskar sig själv, har också lättare att känna kärlek till andra och till annat.

Därför innehåller #charlottepodden intervjuavsnitt och reflektionsavsnitt, för det mesta på svenska, men ibland på engelska.

I intervjuavsnitten möter du personer som inspirerar mig och vi för samtal som jag hoppas ska inspirera dig till mer kärlek.

Reflektionsavsnitten fokuserar på hur du kan ta makten i ditt liv, och utgår från min bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Du får lyssna till olika kapitel i boken och höra mina tankar kring det - som inspiration till ditt eget växande. Och ibland blir det något helt annat - som detta avsnitt!

DU KAN HJÄLPA MIG! 

Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera dem till andra. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.

Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).

Dela avsnitt med andra, rekommendera podden , tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den.

Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller. Tack för att du har läst ända hit.

Världen behöver mer kärlek. Jag gör mitt och du gör vad du kan! Tillsammans kan vi skapa magi.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer


Related

charlottepodden 5270278596166763613

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item