charlotterudenstam

Forskning: Om storlekens betydelse. Eller var det ställningens? #sex

Ny amerikansk forskning visar att det finns en koppling mellan kvinnans förmåga att få orgasm och storleken på hennes klitoris . En...Ny amerikansk forskning visar att det finns en koppling mellan kvinnans förmåga att få orgasm och storleken på hennes klitoris.
En liten klitoris på stort avstånd från vaginans öppning, minskar chanserna till orgasm slår de fast.
Meh… säger jag… och läser artikeln noga.
Sant, men ändå inte, tänker jag, när jag har läst den.


Jag blir misstänksam när jag läser följande citat av forskaren Susan Oakley vid Good Samaritan-sjukhuset i Cincinnati, Ohio:
– Det finns ingen g-punkt. Det finns en c-punkt – klitoris. Det är källan till mycket sexuell njutning för kvinnan.

Ja, visst är klitoris viktig. 
Javisst kan beröring av klitoris ge njutning.
Men det är långt ifrån hela grejen med sex.

I den här studien har en grupp kvinnor fått svara på en massa frågor om sex och så har forskarna undersökt deras underlivs anatomi. Utifrån detta drar de en massa slutsatser om kvinnors förmåga att njuta.

För det första beskrivs det som kvinnans förmåga till orgasm vid penetration. För mig är sex väldigt mycket mer än kuk i fitta. Redan Hite-rapporten visade att så där en tredjedel av kvinnorna brukar få orgasm vid penetrationssex och att resten behövde stimulering av klitoris. (Hite-rapporten skrevs på 1970-talet, innan g-punkten hade allmän kännedom).

Studien visar också att ställningen har betydelse. Det fanns ett negativt samband mellan missionär, klitorisstorlek och orgasm. Alltså, kvinnor som rider en kuk får lättare orgasm och det var fler kvinnor med stor klitoris som valde den samlagsställningen.

Kvinnors fittor ser verkligen olika ut. I den shamanska traditionen quodoushka talar man om nio huvudtyper av fittor, som behöver olika slags beröring för att njuta fullt ut. Fittor kan till exempel ha olika djup, längd, klitorisstorlek, blygdläppsstorlek och fuktighetsgrad – och det påverkar givetvis vad en kvinna njuter mest av.

Och då kanske det är så att kvinnor med stor klitoris som sitter relativ nära vaginas öppning har lättare att komma vid traditionellt samlag.

Jag tänker också på det slarviga uttalandet om g-punkten. Det finns flera områden i kvinnans inre som kan ge orgasmer. De kräver lite olika beröring och behöver ibland tränas upp (en första g-punktsberöring kan kännas obehaglig för vissa).  Och för den som vill få djupa orgasmer, helkroppsorgasmer eller energiorgasmer, så kan själva klitoris vara mer eller mindre ointressant. Det känns faktiskt lite omodernt att bara fokusera klitoris vid tal om kvinnans njutning.

Kvinnan har så fantastiskt många möjligheter att njuta – och har du liten klitoris… var uppfinningsrik … du kanske kan njuta mer än du tror...


Jag deltar i #blogg100. Detta är dag 13.

Related

orgasm 7743524765391961380

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item