charlotterudenstam

Sexualitet: Hur sexigt är det med en kåt kvinna?

Hans jaktinstinkt är där, han är på, han vill erövra en ny kvinna.
Så vänder hon sig mot honom och säger: Jag vill. Nu.
Då tappar han intresset direkt.Hur kommer det sig att män å ena sidan kan säga ”jag vill ha en kåt kvinna” och å andra sidan backar om hon är med på noterna för snabbt? Vad är det skrämmande med en kvinna som visar att hon vill ha sex?
Hur ska den kåta kvinnan bete sig om hon nu vill ha sex med mannen hon möter?
Självklart finns det många svar på den frågan. Jag väljer fyra variationer på temat.

Det är ganska vanligt att män gillar att jaga ett byte. De ser henne på lite håll. De försöker få hennes uppmärksamhet. De börjar flörta. De får en försiktig respons. Eller kanske ett avvisande som de tolkar som ett halvt ja. Spänningen ökar. Viljan att förföra ökar. Han tar ett steg närmare. Han testar en beröring. Drar hon sig undan? Hur snabbt? Anar han ett ja, trots allt? Han ser henne djupt i ögonen, kommer närmare, slår på förförarcharmen, väntar på respons och går sedan till mjuk attack för att få henne att öppna sig. När han lyckas har han ännu en trofé, jakten var lyckad.

Möter en sådan man en kvinna som själv tar initiativet dör något hos honom. Det blir inte roligt längre. Det finns inget kittlande motstånd. Jakten utebli. ”För många män är själva jakten viktigare, än att få ligga”, som en man sa till mig.

Självklart är inte alla män så. Det finns män som inte uppfattar en kvinnas sexuella signaler, inte märker hennes försiktiga flört. Det finns män som pratar i timmar och väntar på något slags subtil invit från kvinnan, så att han slipper riskera att få ett nej. Samtidigt kan den här typen av man vara så tydligt intresserad av kvinnan och hon sitter och undrar hur många timmar som ska gå innan något ska hända. Ibland tröttnar kvinnan innan han hunnit komma till skott.

Och så finns det naturligtvis män som gillar att bli förförda av kvinnor, som gillar rättframhet, som själva blir upphetsade av att möta blicken hos en kvinna som visar att hon vill och är villig, som kan slappna av i det en stund.

Sedan finns situationer där det inte går att säga vem det är som gör vad. Där ett möte sker, liksom organiskt, och båda är med på det och det inte går att urskilja initiativ, mötet bara blir.

Så vad ska en kåt kvinna göra?

Kanske ett svar är att söka efter män som klarar av att möta en kvinna som ser honom i ögonen och säger: Jag vill ha dej, nu!

Kanske ett svar är att hon spelar med i jaktleken, att hon svarar an på hans flört, men väntar in honom, så att han får känna att det är han som har förfört henne och inte tvärtom. Kanske det bara handlar om tajming ... att hon väntar lite, lite grand, på hans initiativ?

Kanske är det också så att många män är rädda för kåta kvinnor, för starka kvinnor, för kvinnor som vill och är villiga? Kanske är de rädda att dessa kvinnor har så mycket sexuell erfarenhet och så mycket lust att de inte räcker till? Eller att de är rädda för att bli jämförda med tidigare partners och hamna lägre ner på kvinnans rankinglista över bra ligg?

Det kanske är så enkelt som att gamla könsroller är relativt cementerade, trots ett relativt jämställd samhälle. Det kanske fortfarande är så att det finns en förväntan på mannen att ta initiativet och att det då skulle vara omanligt att låta kvinnan göra det?

Å andra sidan kan det vara fantastiskt för en kåt kvinna att bli förförd av en man som verkligen vill vara där för henne, som vill serva henne, som står i sin maskulina energi och tillåter henne att smälta.

Så vad ska en kåt kvinna göra? Lita till din intuition, följ din impuls, se det som en lek och ta den roll som känns roligast just nu ... och träna på att få nej, utan att hjärtat blöder.

(Och skulle den kåta kvinnan bli avvisad, finns ju alltid en möjlighet: ägna dig en stund åt solosex... och njut allt du kan. För du känner väl din kropp tillräckligt för att kunna göra det?)


PS: För mig börjar sexualiteten hemma i mig - och en bra förutsättning är att jag älskar min kropp. När jag är trygg i mig själv blir det lättare att ta risker (och därmed ge dig själv möjligheter).  Det kan du träna på i onlinekursen Älska kroppen!

Related

sexualitet 7329964836838544437

Skicka en kommentar Default Comments

 1. De stereotypa könsrollerna tror jag spelar stor roll i detta "spel". Ibland förundras jag över att vi orkar spela "spelet" och ibland tänker jag att det där "spelet" kanske inte alls är ett spel, utan helt enkelt är det som är livet?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant tanke... och det är ju spännande att se att spelet skulle kunna spela åt olika håll med olika liksom huvudpersoner...

   Radera
 2. Känns igen alltför väl! Dessa stereotyper. Mitt recept är att göra det jag vill/känner för, och ta de initiativ jag får lust med. Visst har jag skrämt bort några män, men de ville jag inte ha iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur kul är det på en skala att invänta någons initiativ. Det är härligt att vara en stark kvinna och följa sin lust och intuition <3

   Radera
 3. Som lesbisk finns det tack ock lova vissa stereotypa spel som utgår. Med två kvinnor i leken blir "jag-vill-ha-dig" mer en fråga om vilken typ av roll/lust en känner sig mest bekväm i för dagen.

  SvaraRadera
 4. Hur sexigt är det med en kåt kvinna?
  Jag tycker att är sexigt med en kåt kvinna. Om hon är typ ”kåt, glad och tacksam”. Det är inte sexigt om hon spelar kåt för att få något annat av mannen, som pengar, fördelar eller för att hon är i desperat behov av att bli uppmärksammad, omtyckt och älskad.
  Naturlig, oskuldsfull, kåt och öppen är sexigare än tuff, sminkad och fräck tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det viktigaste att personerna kan vara sig själva, oavsett liksom hur de är <3 Och självklart är det härligt att märka lusten hos någon person och det blir extra speciellt när personen också kan visa det. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item