charlottecronquist

100%-podden möter Jenny Rova #95





Jag har känt Jenny Rova sedan hon var en liten flicka och jag själv var tonåring. Ibland kallar jag henne min syster, även om det är ganska sällan vi ses. Ibland går det åratal mellan gångerna.

Under sommarens värmebölja bodde jag en natt hos hennes storasyster och Jenny och jag kom att prata den kvällen. Då slog det mig att Jenny är en typisk 100%-are. Jag har följt hennes konstnärliga fotografiska verksamhet i decennier, och fascinerats av hennes ämnesval, som hon själv säger ofta är vardagsbetraktelser. Jag har sett hennes bilder uppblåsta till storformat på utställning, jag har sett hennes fotoböcker och då och då samtalet om hennes relation till fotografiet.

Så i våras hände något speciellt. Jenny blev nominerad till Svenska fotobokspriset, med ett projekt som heter “Älskling - a self-portrait through the eyes of my lovers “. Det är med andra ord en fotobok där fotografen själv inte tagit bilderna, utan är den som är fotograferad, av män som vid tiden då bilderna tog älskade eller var förälskade i henne. Det är lätt att drunkna i bilderna, att vandra runt i tiden, att se Jenny i olika åldrar. Ett så spännande projekt och jag blev så klart himlastormande glad när hon också vann priset.

Grattis igen Jenny!

En dag under sommarens värmebölja möttes vi i Malmö, medan hantverkare härjade i lägenheten bredvid, något som ibland kan höras.

Här hittar du Jenny Rovas bilder.

Lyssna till podden i ljudspelaren:


Om det inte går att lyssna i din webbläsare, kan du pröva här istället.
Eller ännu hellre prenumerera på podden! Det kan du göra här.


Varför 100%-podden?


För att jag älskar det och för att jag vill bidra till att fler väljer att leva fullt ut.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Sedan starten 2015 har jag mött fler än 100 personer och varje möte är unikt.

Samarbeta kring 100%-podden

Jag söker samarbetspartners som kan bidra till att sprida podden mer, skapa ekonomi för podden och göra det lättare att inspirera fler att bli 100%-are. Ta kontakt med mig så hittar vi samarbetsformer.

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta.

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar! (Går lättast att göra från en mobiltelefon).

Bidra till 100%-podden

Swisha ett bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3


Gilla 100%-podden

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Tipsa om fler 100%-are

Tipsa gärna om fler personer som är 100%-are och hur jag kan komma i kontakt med dem.



Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

100%-podden 797034795503826298

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Tänk vad många härliga möten du har! Att intervjua andra har jag faktiskt aldrig gjort. Jag har blivit intervjuad i en pod (gott prat) men aldrig själv ställt frågorna. Låter spännande ändå och måste ju vara en kul fritidssyssla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom jag jobbar som journalist sedan typ hundra år är jag ju supervan att ställa frågor. Det som är speciellt med det här projektet är att jag inte har förberett frågorna... att jag är öppen i stunden för mötet... att jag är nyfiken. Att möta någon i närvaro skapar en härlig spänning.

      Radera
  2. Låter som en bra sak de där med Pod

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en hel del pyssel med det - och samtidigt så härligt och givande.

      Radera
  3. Jag är intresserad av fotografering. Jag fotograferar naturen, djur och människor, gärna en kombination av människor, djur och natur. Jag tycker människor är vackra både med och utan kläder. Jag fotograferar ofta människor uppklädda i fina folkdräkter, som bärarna stolt visar upp. Jag skulle önska att människor lika gärna skulle bejaka sina egna nakna kroppar, som de gör när de är finklädda till fest.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kroppar är vackra och det är också bra att vara vän med sin egen kropp. Förstår fascinationen inför att avbilda människokroppen, med eller utan kläder, på olika sätt.

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item