Du ska väl avla barn, kära medborgare?
Jag läser på Folkhälsoinstitutets hemsida (Texten kan du läsa längre ner.) En av sidorna pryds av den här lilla illustrationen. Titta på d...
Jag läser på Folkhälsoinstitutets hemsida (Texten kan du läsa längre ner.)En av sidorna pryds av den här lilla illustrationen. Titta på den noga. Titta på dess politiska korrekthet. Här är man minsann inte heteronormativ inte. Här finns bögparet, flatparet och så heteroparet. Och vad alla längtar efter, är naturligtvis den könlösa lilla bäbin.
Så även om det inte längre är okej i myndighetssverige att säga mamma, pappa, barn, för det vore att diskriminera hbt-grupperna, så är det helt okej att göra den närmast övertydliga kopplingen mellan sexualitet och avel.
Jag läser alltså att sex har män och kvinnor för att föröka sig.
Okej, och så läser jag texten som berättar om vilket uppdrag Folkhälsoinstiutet har från regeringen. Du kan hoppa ner i texten och läsa vad de själva säger.
Lägger du märke till att något saknas. Lusten saknas. (Och jag skulle vilja samarbeta med Folkhälsoinstitutet med projekt som baseras på lust, att ge mer plats åt lust i livet, som du troligen redan vet, tror jag att mer lust i samhället skulle förbättra klimatet på ett revolutionerande sätt). Nåväl det folkhälsoinstitutet ska jobba med är trygg och säker sexualitet. De lägger ner pengar på att forska om oskyddat sex, sexuellt våld och tidig abortdiagnos (vad nu det sistnämnda är??)
Varför kan man inte tala mer om hur kul det är med sex och lust. Beskrivet på det här sättet blir ju sexualiteten så klinisk.
Läs och begrunda:
"Möjligheten till trygg och säker sexualitet är grundläggande för individens upplevelse av hälsa och välbefinnande och samhället måste värna om områden som sex- och samlevnadsundervisning, familjeplanering och mödrahälsovård.
En trygg sexualitet, fri från fördomar, diskriminering, tvång och våld är hälsosam. Samhällets syn på sexualiteten bestämmer till exempel om människor som är homo- eller bisexuella utsätts för fördomar och diskriminering - med ohälsa som följd.
Mäns och kvinnors livsvillkor påverkas av samhällets formella och informella strukturer och jämställdhetsfrågor måste vara en integrerad del av folkhälsoarbetet för sexualitet och reproduktiv hälsa. Människor med funktionshinder är i högre grad än andra utsatta för faktorer som kan leda till en sämre sexuell och reproduktiv hälsa. Detsamma gäller även för människor med annan etnisk bakgrund.
Att förebygga hälsorisker förknippade med sexuellt beteende handlar förutom att stärka individens egen identitet och självkänsla också om saklig sexualkunskap och ökad förmåga att hantera relationer till andra människor. Det preventiva arbetet bör ta fasta på det friska och det positiva utan att för den skull negligera hälsoriskerna.
Inom området sexuell och reproduktiv hälsa bedrivs arbete för att utveckla och sprida kunskap om evidensbaserade metoder och insatser för att arbeta för en trygg och säker sexualitet och god reproduktiv hälsa. I arbetet ingår också att analysera, vidareutveckla och sammanställa vetenskaplig litteratur kring bestämningsfaktorer för sexuell och reproduktiv hälsa. Detta arbete innebär också att vidareutveckla bestämningsfaktorer och indikatorer för området. För närvarande följs utvecklingen av oskyddat sex, tillgång till tidig abortdiagnos, samt sexuellt våld och tvång."